Uutinen Edustus

AC Oulun kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla, kun helsinkiläinen PK-35 saapuu vieraaksi Castrenin kentälle. Ottelun alla AC Oulun ryhmässä on tapahtunut myös muutamia pelaajamuutoksia.

AC Oulu jatkaa joukkueensa rakentamista jo ensi kautta silmällä pitäen, mutta tuoreet pelaajasiirrot vaikuttavat myös edessä olevaan syksyn rupeamaan.

Vähäiselle peliajalle AC Oulussa jäänyt keskikenttäpelaaja Chijoke Festus siirtyy loppukauden ajaksi Kakkosessa pelaavan OLS:n riveihin. Festus on pelannut jo tähän mennessäkin useita otteluita OLS:n paidassa, joten siirto on varsin luonnollinen ratkaisu.

AC Oulun mukana ei jatka myöskään toinen keskikenttäpelaaja, Fitim Syla.

– Syla siirtynee myös OLS:aan, mutta hänellä on olemassa muitakin vaihtoehtoja esimerkiksi kotimaassaan, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

Lisäksi AC Oulun kokoonpanossa kahden ottelun verran testinäyttöjä antanut toppari Joseph Nguijol on siirtynyt liigaseura KuPS:aan koeajalle.

– Joseph ei missään nimessä ole huono pelaaja. Hän pelasi ihan hyvin ja katkoi palloja, mutta jos vertaa samaa leipää syöviin omiin pelaajiimme Juho Meriläiseen ja Santeri Viitasaareen, niin he ovat paremmin perillä pelisysteemistämme. Tässä tilanteessa meidän kannattaa mieluummin antaa vastuuta ja peliaikaa omille pelaajillemme, Malinen korostaa.

Edellä mainittujen muutosten myötä AC Oululla on mahdollisuus etsiä uusia vahvistuksia ryhmään – jos sellaisia sanan todellisessa merkityksessä on tarjolla.

– Etsimme edelleen aktiivisesti pelaajia, mutta heillä täytyy olla selkeästi sellaista annettavaa, mitä joukkueessa ei ennestään ole. Mikäli emme löydä todella kovanluokan pelaajaa, niin jäädytämme siltä osin myös topparitilanteemme. Kaikilla nyt tehdyillä sekä mahdollisilla tulevilla ratkaisuilla ajattelemme vahvasti myös ensi kautta, toteaa Malinen.

Tämän kauden osalta AC Oululla on yhä erinomaiset mahdollisuudet kamppailla sarjan kärkisijoista, sillä oululaiset ovat mukana kärkikolmikossa, josta yksi nousee suoraan liigaan ja toiseksi sijoittuva jatkaa liigakarsintaan.

– Haluamme olla liigassa kaudella 2010, mutta emme me aio jarruja painaa pohjaan jos nousuun avautuu mahdollisuus jo tänä syksynä, Malinen linjaa. (Toimitus)