Uutinen Edustus

AC Oulu ja 18-vuotias oululaishyökkääjä Pekka Welling ovat solmineet 1+1-vuotisen jatkosopimuksen.

Welling on vuonna 1996 syntynyt Oulun Luistinseuran kasvatti. Hän on edustanut sinikeltaisia koko pienen ikänsä, ennen siirtymistä AC Oulun vahvuuteen kaudelle 2014. Menneellä kaudella Welling haisteli Ykkösen tasoa kahdeksan ottelun verran, kuuluen kaksi kertaa laivastonsinisten avauskokoonpanoon. Maaliahne hyökkääjä kävi pelaamassa kasvattajaseurassaan Kakkosta, joissa hän viimeisteli neljä maalia yhdeksässä ottelussa.

Tapaninpäivän hyväntekeväisyysottelussa Welling viimeisteli AC Oululle kaksi hienoa osumaa.

– Pekka tuo lisää kilpailua meidän hyökkääjän paikoille. Hän pääsi viime vuonna hyvin sisälle joukkueeseen ja näkemään kuinka kova taso Ykkösessä on. Tulevan talven aikana täytyy kehittyä kokonaisvaltaisesti, mutta eniten tarvitaan sellaista rehtiä jätkämäisyyttä. Pekka on laittanut pienen ikänsä palloja maaliin ja uskon, että kovan työn tuloksena hän laittaa niitä maaliin myös ensi kesänä meidän paidassa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen sanoo.

– Pekasta näkee, että hän haluaa tehdä maaleja. Kyseessä on kotikylän poika, jolla on mahdollisuudet pelata jalkapalloa korkealla tasolla, mutta kuten kaikkien muidenkin kohdalla se vaatii töitä joka ikinen päivä, joka ikisessä harjoituksessa ja pelissä. Pelipaikkoja ei jaeta kenellekään etukäteen, vaan jokainen minuutti on ansaittava – hyvän kilpailutilanteen jokaisesta pelipaikasta täytyy olla meidän suuri vahvuus ensi kesänä, AC Oulun manageri Timo Kalermo avaa.

Welling itse aikoo nousta avauskokoonpanon pelaajaksi.

– Totta kai se on tavoite ja sen eteen taistellaan. Jo nyt joukkueessa on mukavaa kilpailutilannetta ja talven edetessä se varmasti kärjistyy yhä. Seuran ja sitä kautta myös minun tavoite on nousu Veikkausliigaan ja sen eteen tehdään töitä kimpassa, Welling sanelee.

Wellingin sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa 14 pelaajasopimusta kaudelle 2015. Tällä hetkellä seura neuvottelee usean pelaajan kanssa.

ACOTV

Yhteistyössä