Uutinen Edustus

AC Oulu vahvistaa hyökkäysosastoaan loppukaudeksi, kun senegalilainen Papa Niang liittyy joukkueen vahvuuteen. Niang siirtyy AC Oulun riveihin FC Oulun Pallosta.

Papa Niang on oululaisille jalkapalloihmisille jo entuudestaan varsin tuttu pelaaja, sillä 19-vuotias tehokas maalintekijä on pelannut kahden kauden ajan FC OPA:n riveissä. Kymppipaikalla viihtyvä Niang voitti OPA:n sisäisen maalipörssin viime kaudella ja tällä kaudella hän on ollut Kakkosen parhaita maalintekijöitä.

– Meillä on ollut erinomaisen alkukauden jälkeen nyt ongelmia maalinteossa. Vastustajat ovat varautuneet hyökkäyspeliimme eri tavalla, emmekä ole ihan pystyneet ylittämään uutta vaikeusastetta. Toivon, että Papa Niang tuo hyökkäyspeliimme monipuolisuutta ja uusia vivahteita, päävalmentaja Juha Malinen toteaa.

Ennen Ouluun tuloaan Niang pelasi kaksi vuotta kotimaassaan Senegalin pääsarjassa. Tililtä löytyy myös kaksi ottelua alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

Puolitoista vuotta kestäneen OPA-uransa aikana Niang on paukuttanut yhteensä 31 maalia, joista kuluvalla kaudella on syntynyt 12. Veikkauspörssipisteissä Niang on ollut Kakkosessa aivan omassa kastissaan.

– Hän on kova maalintekijä, jolla on erinomainen lähtönopeus sekä hyvä kosketus palloon. Lisäksi hän on vahva pelaaja yksi vastaan yksi -tilanteissa, Malinen kuvailee.

Kovasta asenteestaan tunnettu Niang sai siirtoajan viimeisinä päivinä kyselyitä myös muutamilta Veikkausliigaseuroilta, mutta maalitykki halusi itse jäädä Ouluun.