Uutinen Edustus

AC Oulun toiminnanjohtaja Markus Kalmari katselee tyytyväisenä sarjakauteen valmistautuvaa joukkuetta. Joukkueen rakentaminen on onnistunut hyvin.

Viime kauden päättymisen jälkeen AC Oulu ilmoitti nopeasti, ettei tuleen jäädä makaamaan, vaan työ kohti uutta kautta alkaa välittömästi. Pienien mutkien kautta seura- ja valmennusjohto sai lopulta rakennettua sellaisen ryhmän, jolla Ykkösen sarjakauteen lähdetään positiivisella mielellä.

– Joukkueeseen on haravoitu Oulun alueen lahjakkuudet. Kaikki Oulun omat kyvykkäät pojat ovat päässeet mukaan joukkueeseen. Poisjääneitäkin on, mutta tähän syynä ovat ensisijaisesti olleet urheilijan laskenut motivaatio kovaan tekemiseen tai muut suunnitelmat elämässä, toteaa AC Oulun toiminnanjohtaja Markus Kalmari (kuvassa).

Oulun omista nuorista pojista alkavalla kaudella suurta roolia kantavat muun muassa puolustajat Jussi Äijälä ja Juho Meriläinen sekä hyökkääjät Tommi Siekkinen, Niko Heiskanen ja Jarno Rova.

Kokeneemmasta oululaiskaartista tukea antavat liigakentilläkin kouliintuneet Antti Pehkonen ja Jarno Tenkula. Lisäksi nuoret Simo Myllymäki ja Henri Hanhela opettelevat askelia miesten ympyröihin, mutta ovat tarvittaessa valmiina nousemaan vastuunkantoon.

Oulun ja myös Suomen rajojen ulkopuolelta hankitut profiilipelaajat tuovat tarvittavaa tasoa joukkueeseen sekä opastavat omalla esimerkillään nuoria eteenpäin.

– Oulun ulkopuolelta tulleiden vahvistusten ensisijainen rooli on tukea omiemme kehitystä. Nyt joukkueessamme on kymmenen pelaajaa Oulusta, kolme muualta Suomesta ja kahdeksan ulkomaalaisvahvistusta. Jatkossa oululaisuusastetta nostetaan hiljalleen koko ajan. Seuran selvä linjaus on rakentaa tulevaisuuden oululaista joukkuetta, Kalmari painottaa.

(Toimitus)