Uutinen Edustus

Oulun Luistinseuran, AC Oulun ja yksityisten sijoittajien omistama yhtiö pyrkii rakentamaan Heinäpään palloilukeskukseen ylipainehallin vuoden 2019 aikana.

Yhtiö on valmistellut hanketta tiiviissä yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa reilun vuoden ajan. Oulussa on tällä hetkellä yksi kaupungin omistama täysimittainen jalkapallohalli Heinäpäässä sekä yksi yksityinen harjoitushalli Välivainiolla. Nykyiset talviharjoitteluolosuhteet ovat suositusten mukaan riittävät noin 1 000 pelaajalle. Oulussa ja lähialueilla on varovaisesti arvioituna 10 000 jalkapalloilijaa, kun lasketaan yhteen rekisteröityneet pelaajat sekä harrastajat.

Oulun Jalkapallohalli Oy:n ja Oulun Luistinseura ry:n puheenjohtaja Timo Salmi tietää vuoropulan olevan merkittävä.

– Suomen Palloliitto pitää Oulun seutua kriisialueena talviharjoitteluolosuhteiden osalta. Junioriseurat ovat tehneet loistavaa työtä ja harrastajamäärät ovat nousseet. Meidän on saatava myös olosuhteet sille tasolle, jonka ansaitsemme ja tällä hetkellä projektin suhteen näyttää lupaavalta, Salmi kertoo.

Projektin johtajana toimii AC Oulun hallituksesta tuttu arkkitehti Paavo Karjalainen.

– Olemme tehneet paljon töitä, perusselvityksiä ja luonnoksia. Tavoitteena on saada lupa-asiat siihen malliin, että rakennustyöt voidaan aloittaa syksyllä, Karjalainen tiivistää.