Uutinen Edustus

Oulu Akatemian muodostavat AC Oulu, OLS, Tervarit-juniorit ja Haukiputaan Pallo. Lisäksi toimintaan on mahdollisuus ottaa mukaan muita akatemiatoiminnasta kiinnostuneita yhteistyökumppaneita. Yhteisenätavoitteena on oululaisen jalkapalloilun eteenpäin vieminen.

Oulu Akatemian tehtävänä on nuorten, pääasiassa alle 18-vuotiaiden lahjakkaiden jalkapalloilijoiden, yksilöllisen harjoittelun tukeminen ja ohjaaminen. Toimintaa järjestetään lähes koko vuoden tapahtuvana lisäharjoitteluna, joka tukee yksilöllistä kehittymistä jalkapallon eri osa-alueilla.

Lisäksi pelaajille annetaan tietoa ja ohjausta urheilijan eri elämänvalinnoista. Akatemiaan kuuluvilta pelaajilta edellytetään mallikelpoista käyttäytymistä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Akatemiatoimintaan kuuluu olennaisena osana Talenttiakatemioiden valtakunnallinen sarja, joka pelataan kolmessa lohkossa. Oulu Akatemia kuuluu C-lohkoon, jossa pelaavat lisäksi Kemijoki-, VIFK-, KPV-, JJK- ja TP-Seinäjoki-akatemiat. Lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja, jonka voittaja pääsee jatkokarsintoihin. Oulu Akatemian tavoitteena on selvitä kuuden joukkueen lopputurnaukseen, joka pelataan heinäkuun alussa Eerikkilässä.

Tänä vuonna akatemiatoiminta on tarkoitettu vuonna 1990-syntyneille ja sitä nuoremmille siten, että pääpaino on nuoremmissa ikäluokissa. Nuorimmat pelaajat ovat vielä C-juniori-ikäisiä eli syntyneet vuosina -94 tai -95. Pelaavassa joukkueessa saa olla kentällä korkeintaan kaksi vuonna -90 syntynyttä ja muiden pelaajien on oltava sitä nuorempia.

Ottelutapahtumat ovat aina nuorisomaajoukkueiden tarkkailutapahtumia ja maajoukkuevalmentajat ovat olleet mukana myös valitsemassa Oulu Akatemiaan kuuluvia pelaajia. Varsinaisia akatemiapelaajia on noin 10 ja ryhmää täydennetään otteluihin. Varsinaisilla akatemiapelaajilla on kuluneelta kaudelta maajoukkuepelejä tai -leirityksiä takanaan.

Kaikkein nuorimmat akatemiapelaajat eivät välttämättä pelaa vielä tämän vuoden otteluissa, mutta heidänkin kohdalla pelaaminen arvioidaan yksilöllisesti.

Oulu Akatemian valmentajina alkavalla kaudella toimivat Janne Keto ja Rauno Ojanen sekä joukkueenjohtajana Mikko Isokangas.

Akatemiasarja alkaa Oulu Akatemian osalta perjantaina 21.11, jolloin joukkue vierailee Jyväskylässä. Seuraavana päivänä oululaiset kohtaavat vieraissa TP-Seinäjoki-Akatemian. Alkulohko käsittää kaikkiaan viisi koti- ja vieraspeliä.

Oulu Akatemian joukkue avausotteluihin:

Santeri Viitasaari s. 1990 AC Oulu
Jarkko Fiskari s. 1990 OLS
Jussi Fredriksson s. 1992 OLS
Tatu Juntunen s. 1992 OLS
Jyri-Pekka Kukkonen s. 1992 OLS
Tomi Rahikkala s. 1991 OLS
Veini Rikkinen s. 1993 OLS
Mooses Moilanen s. 1992 OLS
Ville Oksala s. 1991 Tervarit-juniorit
Arttu Hinkula s. 1994 Tervarit-juniorit
Petteri Matero s. 1991 Tervarit-juniorit
Teemu Penttilä s. 1991 Tervarit-juniorit
Arttu Siira s. 1993 Tervarit-juniorit
Juuso Haapala s. 1991 Tervarit-juniorit
Juhani Lohimies s. 1991 Tervarit-juniorit
Miika Nurkkala s. 1992 Tervarit-juniorit
Aleksi Autioniemi s. 1991 HauPa
Jaakko Alatalo s. 1991 HauPa

Pelaajan seura koskee viime kautta.

>Tervetuloa seuraamaan oululaisia junioripelaajia ja suomalaista huippujuniorijalkapalloa!

Oulu Akatemian joukkuetiedot ja otteluohjelman löydät TÄÄLTÄ
Oulu Akatemian kauden tapahtumista ja otteluista tiedotetaan AC Oulun www-sivuilla.

Pelaajille tiedoksi viikonlopun reissun aikataulu:

Lähtö perjantaina 21.11. klo 11.30 Heinäpää
Perjantaina klo 18.30 JJK Akatemia – Oulu Akatemia
Majoittuminen Seinäjoella
La 22.11. klo 12 TP-Seinäjoki Akatemia – Oulu Akatemia

Joukkue huolehtii majoituksen ja ruokailut