Uutinen Edustus

AC Oulu kohtaa sunnuntaina FC Interin Turussa. Ottelu pelataan klo 16.00 alkaen Veritas Stadionilla. Oulussa peliä voi seurata hyvässä porukassa Laivastonsinisissä yhteistyöravintoloissa Jumprussa, Leskisessä ja Wingerissä. Kotisohvalle ottelun toimittaa Ruutu+. Liput otteluun löydät täältä.

Veikkausliiga on edennyt runkosarjan osalta päätöskierrokselle, kun sunnuntaina kaikki viimeiset ottelut pelataan samaan aikaan ja taistellaan asetelmista loppusarjoihin. AC Oulu lähtee Turkuun tavoittelemaan paikkaa ylempään loppusarjaan ja siihen tarvitaan voitto ja vain voitto. Asetelma on etäisesti tuttu viime kaudelta, kun samat joukkueet ratkoivat viimeisen ylemmän loppusarjan paikan keskenään. Silloin Laivastonsiniset voittivat keskinäisen ottelun, mutta FC Inter vei lopulta pisteet protestin avulla ja eteni näin kabinettipäätöksellä mestaruussarjaan.

Veikkausliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella toteutettava Unelmien kierros on Veikkausliigan ja SOS-Lapsikylän yhteistyön tulos. Unelmien kierroksen aikana kannustamme kaikkia osallistumaan keräykseen ja tulemaan paikan päälle katsomaan otteluita. Keräyksen tuotoilla tuetaan heikommassa asemassa olevien lasten ja nuorten harrastamista.

Osallistu Unelmien Kierroksen -keräykseen ja yritetään kerätä paras tulos kaikista Veikkausliigajoukkueista. Keräykseen voit osallistua AC Oulun keräyssivuston kautta.

FC Interin kausi on sujunut vaihtelevissa merkeissä, johon on mahtunut niin tappio- kuin voittoputkia. Päävalmentaja Jarkko Wissin suojatit lähtevät päätöskierrokselle kahden ottelun voittoputkessa, kun he kaatoivat kaksi kertaa peräkkäin FC Lahden viikon sisällä. Molemmissa otteluissa sinimustat olivat 2-1 parempia.

FC Inter on hyvässä iskussa, voittoputkessa ja pikku flow päällä. Joukkue on pystynyt kierrättämään pelaajia otteluruuhkassa. FC Lahtea vastaan turkulaiset pystyivät vaihtamaan kuusi avauksen pelaajaa eikä esitys ainakaan heikentynyt.

Inter vaihtaa formaatiotaan sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan hyvin jouhevasti pelien välillä ja myös pelien sisällä. Kesän siirtoikkunassa joukkue sai todella hyvän, liikkuvan ja ison hyökkääjän, jonka ansiosta pelitavan muutokset onnistuvat entistäkin helpommin. Sinimustat ovat pelanneet viime pelit kahdella selkeällä hyökkääjällä, rotatoinut paljon keskikentällä ja alakerrassa. Avatessa muoto on ollut 3-1-3-3 eri variaatioin, puolustussuuntaan joko 4-4-2 tai 5-3-2. Joukkueessa on lisäksi paljon hyviä yksilöitä, jotka pelaavat joukkueelle. Monen pelaajan kehityskäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin.

Päävalmentaja Rauno Ojanen
AC Oulu – FC Inter 11.6.2023.

Kohtaaminen on joukkueille tämän kauden kolmas. Edelliset ottelut ovat päättyneet niin Veikkausliigassa kuin Liigacupissa tasalukemiin 1-1, mutta talvella cupin jatkopaikka ratkaistiin lopulta rankkareilla oululaisten hyväksi. Historiatarkastelussa joukkueiden puntit ovat tasan 5-5 ja yksi tasapeli. Edellisen kerran AC Oulu on pystynyt ottamaan vieraspisteet Interiltä kaudella 2010.

Oululaisten pukukopissa on tapahtunut viime aikoina, kun päävalmentaja sai lähtöpassit ja apukoutsit ottivat homman haltuun. Viime viikonlopun ottelussa Klubia vastaan nähtiin heti parannus taisteluilmeeseen, vaikka joukkue kärsi 1-3 tappion, mutta lukemat eivät kerro koko totuutta pelistä. Se oli sellaista taistelua, jonka perään on yleisön puolelta huudeltu jonkin aikaa. Rauno Ojanen ja JP Savolainen saivat kopin puolelleen ja siitä on varmasti helpompi jatkaa sunnuntain kohtaamiseen, joka on kohtalokas loppusarjojen osalta. Oulussa janotaan ylempään loppusarjaan monenkin syyn vuoksi. Kaupunki on menestysnälkäinen, joten yleisö tulee varmasti mieluummin katselemaan taistelua kärkijoukkueita vastaan, kuin haastajasarjan joukkueiden vuoksi. Vaikka molemmissa sarjoissa on pelattavaa loppuun asti, kun ratkotaan europleijaripaikkoja. Tänäkin vuonna on siis alemman loppusarjan voittajalle tarjolla mahdollisuus yrittää päästä Eurokentille.

Meillä on menossa hyvä treeniviikko, jossa on keskitytty oman pelitavan kehittämiseen. Pallollista pelaamista ja puolustamista on treenattu erilaisin pelein. Tavoitteena on pelata kauden parhaat pelit loppusyksystä ja saada jokainen pelaaja täyteen iskuun. Tulevana sunnuntaina nähdään toivottavasti paljon harjoiteltuja asioita

Rauno Ojanen

Ottelun ennakkosuosikki on FC Inter, joka saa buustia sunnuntaille kahden peräkkäisen ottelun voitoista ja he ovat pystyneet napsimaan pisteitä läpi kauden kaikilta tällä hetkellä puolivälin heikommalla puolella olevilta joukkueilta. He ovat myös vahvistaneet joukkuetta heinäkuun siirtoikkunassa ja eikä heillä ole suurempia loukkaantumishuolia. AC Oulun on onnistuttava joka osa-alueella todella hyvin, jotta täydet pisteet matkaisivat Ouluun. Laivastonsinisillä on edelleen jonkin verran loukkaantumishuolia ja tilannetta ei ainakaan helpota maalitykki Ashley Coffeyn ja Luquinhasin pelikiellot. Toisaalta koko läpi kauden AC Oulu on näyttänyt, että alamäkiä seuraa aina ylämäki, joten kaikki on mahdollista niin kauan kuin on peliaikaa jäljellä. Joukkue ei varmasti lähde Turkuun synkistellen, vaan taistelemaan kohti ylempää loppusarjaa.

VeikkausTV Studion tuore Veikkausliiga-studio on julkaistu. Lähetyksessä käsitellään Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksen otteluita. Veikkausliiga-studion viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa ilmaiseksi ja ilman erillistä kirjautumista Veikkaus Vetojen Youtube-kanavalta.