Uutinen Edustus

Liigacup jatkuu lauantaina Seinäjoella, kun AC Oulu kohtaa SJK:n. Peli pelataan Wallsport Areenalla ja aloitusvihellys kuullaan kello 14.45. Ottelua voi seurata kotisohvalta Ruutu+ -palvelusta tai yhteistyöravintolassa Jumprussa.

Neljäs ottelu Liigacupissa lähestyy ja AC Oulu on ennen viikonloppua alkusarjassa kakkosena erittäin tiukassa lohkossa, jossa kaikki joukkueet ovat kolmen pisteen sisällä. FC Haka johtaa lohkoa ja SJK on viimeisenä samoissa pisteissä KuPS:n kanssa. Yksi peli voi siis keikauttaa koko taulukon mullin mallin, joten erittäin jännittävät kaksi viimeistä kierrosta on luvassa.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella neljä kertaa, kun lasketaan Liigacup mukaan. Veikkausliigassa otteluvoitot menivät tasan ja Liigacupissa samalla lauantain näyttämöllä pelatussa ottelussa pisteet jaettiin tasapelissä. Kauden viimeisestä kohtaamisesta on SJK:lla varmasti huono muisto, kun Laivastonsiniset menivät Eurokarsintojen ensimmäisellä kierrokselle jatkoon. Nottajoella todennäköisesti halutaan revanssi tuosta ottelusta heti jo ennen kauden alkua.

SJK:lla on tasaisen laadukas pelaajamateriaali ja he varmasti asettavat meille taas hieman erilaisen haasteen tulevassa ottelussa. Meillä on selkeä kuva heidän pelaamisestaan ja miten pystymme vastaamaan siihen parhaalla mahdollisella tavalla. Tärkeintä on kuitenkin kyetä pelaamaan oman pelitapamme mukaisesti ja ajaa peli meille suotuisaan tilaan. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet tähän lauantaina ensimmäisestä minuutista lähtien.

Valmennustiimin jäsen JP Savolainen

SJK voitti pohjanmaan talviderbyssä Vepsun suurimaalisessa ottelussa 3-2, mutta on hävinnyt KuPS:lle ja FC Hakalle. Seinäjoella ei ole ollut suurta vaihtuvuutta joukkueessa, joten siellä on jatkuvuutta viime kesästä. SJK on kierrättänyt ja testannut pelaajia Liigacupissa ehkä hivenen enemmän kuin muut lohkon joukkueet. Kun otteluiden merkitykset kasvavat ja varmasti myös Liigacupistakin halutaan tulosta, niin nähtäväksi jää vieläkö kierrätystä tapahtuu maksimivaihtomäärän verran ottelussa.

Lauantain peli on jälleen hyvä mahdollisuus nähdä miten prosessimme etenee. VPS-ottelussa pystyimme alun jälkeen kontrolloimaan peliä hienosti pallollisena ja kykenimme luomaan riittävän monta laadukasta maalintekotilannetta voittaaksemme pelin. Samoin vastaprässimme oli laadukasta ja kykenimme voittamaan pallon useasti lähes välittömästi takaisin pallonmenetyksen jälkeen. Olimme painottaneet myös kakkospallojen voittamista ja onnistuimme myös siinä kaiken kaikkiaan hyvin.

JP Savolainen

AC Oulu lähtee Seinäjoelle jatkopaikka mielessä, kun lohkosta menee kaksi parasta joukkuetta jatkoon, joten voitolla pitäisi vähintään nykyisen paikan ennen viimeistä kierrosta ja asetelmat jatkon kannalta olisivat hyvät. Lisäksi jokaisen ottelun merkitys on nyt suuri, koska tasapisteissä ratkaisee keskinäinen ottelu ja maaliero on vasta seuraava sijaa määrittävä tekijä.

Nyt pyrimme jatkamaan tästä SJK:ta vastaan ja parantamaan pelissämme esiin tulleita puutteita. Esimerkiksi pallollisena voimme olla vieläkin vaarallisimpia ja tehokkaampia, mikäli kykenemme liikkumaan tyhjiin tiloihin vastustajan linjan edessä ja selustassa laadukkaammin ja oikea-aikaisemmin yhdessä. Näitä asioita näkyy jo pelissämme, mutta kyse on enemmän toisteisuudesta ja  yhteistoiminnasta. Tietysti myös viimeistelyssä on paljon parannettavaa. Olemme kiinnittäneet mainittuihin asioihin huomiota arjessa ja harjoituskentällä on ollut nähtävissä positiivista muutosta pelaajien käyttäytymisessä.

JP Savolainen

Laivastonsiniset pelasivat viime lauantaina tasapelin Vepsua vastaan ja voittoon oli myös todella hyvät saumat, mutta maalinteko tökki jonkin verran. Ei kannata kuitenkaan huolestua siitä, koska maalipaikkoja oli kuitenkin runsaasti ja vastustaja pystyttiin pitämään pihdeissä meidän oman pelin rullatessa mallikkaasti eteenpäin. Toivottavasti lauantaina on ruuti on kuivempaa ja pallo saadaan verkon perukoille useamman kerran.

Lauantain ottelusta voi odottaa tiukkaa vääntöä, kuten viime kausi näytti kaikissa keskinäisissä peleissä. Seinäjoella on aina vaikea pelata, mutta Laivastonsiniset tietävät, että sieltäkin voi voiton ottaa. Huomenna joukkue lähtee hakemaan kolmea pistettä ja jatkopaikka tähtäimessä Liigacupissa.

Oleskelupien osalta näyttää hyvältä tällä hetkellä. Nyt on tämän saagan pelimiehistä kaksi kolmesta saatu maahan. Yann Affi saapui Ouluun alkuviikosta, mutta vielä ei ole tietoa onko hän rosterissa viikonloppuna. Cristhian Valencian pitäisi saapua Suomeen ensi viikolla, jos ei enää mitään ongelmia tule matkalla. Varmoja poissaolijoita Valencian lisäksi ovat Jere Kallinen ja Rasmus Karjalainen, joilla on edelleen pitemmät loukkaantumiset. Rassen osalta voidaan kertoa hyviä uutisia, että hän on saanut jo kipsin poissa jalasta ja saanut heittää kyynärsauvat menemään.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko