Uutinen Edustus

AC Oulu matkustaa saarelle ja kohtaa IFK Mariehamnin Veikkausliigan kierroksella sunnuntai-iltana. Ottelu pelataan Maarianhaminassa Wiklöf Holding Arenalla ja se starttaa kello 18.30.  Kotisohvalle liven toimittaa Ruutu+ -palvelu.

Laivastonsinisillä on todellinen härkäviikko, kun samalle viikolle sattui kaksi pisintä vierasottelua. Onneksi joukkue on treenannut istumalihaksia muun harjoittelun lisäksi, joten tämäkin reissu menee reippaalla ja hyvällä mielellä. Toki se ei poista sitä, että tällä viikolla palautuminen on tärkeässä roolissa ja aikaa sunnuntain peliin valmistautumiselle ei ole ollut liikaa, mutta siihen on Oulussa totuttu.

IFK Mariehamn on löytänyt hyvän vaihteen päälle, kun he ovat pystyneet voittamaan jopa KuPS:n kaksi kertaa lyhyen ajan sisään. Ensin pari viikkoa sitten Kuopiossa Grönvit otti vierasvoiton Palloseurasta ja keskiviikkona Suomen Cupissa he pudottivat KuPS:n rankkareiden jälkeen kotikentällään. Vaikka IFK majailee sarjan häntäpäässä niin heillä on potentiaalia vähintään horjuttaa kaikkia kärkipään joukkueita, joten “takki auki” ei kannata saarelle lähteä. Oululaiset saivat tästä muistutuksen edellisessä kohtaamisessa kesäkuussa Raatissa, kun kolmen maalin johto vaihtui hyvin nopeasti maalin eroksi.

Viime kaudella AC Oulu päätti pitkän voitottaman putken saarella pelatuissa ottelussa syksyn tyrskyisässä kohtaamisessa. Sen jälkeen Laivastonsiniset ovat tasoittaneet puntit historiataulukossa, kun oululaiset ovat voittaneet kolme edellistä kohtaamista. Ennen sunnuntain kierrosta maratontaulukossa molemmilla on kuusi voittoa ja kaksi kertaa on pelattu tasan.

AC Oulu lähtee viikonlopun päättävään kierrokseen hyvässä iskussa. Laivastonsiniset ovat voittaneet neljä viimeistä otteluaan ja viisi viimeistä on pelattu ilman tappioita. Oululaiset ovat heilutelleet maaliverkkoja viimeisessä kolmessa ottelussa peräti yhdeksän kertaa. Lisäksi loukkaantumistilanne on kohtuullinen, kun ainoana loukkaantuneena on edelleen Cristhian Valencia, jonka kuntoutuminen kestää vielä jonkin aikaa.

IFK Mariehamn on pelannut viimeiset pelit kolmella topparilla ja he ovat niissä peleissä voittaneet KuPS:n kahdesti. Muuten pelaamisen periaatteet ovat pysyneet samoina. Joukkue antaa pallonhallinnan vastustajalle, keskittyy vastahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin, joissa he ovat olleet todella hyviä. IFK:lla on kuitenkin myös taitoa pelata pallonhallintapeliä, jos heille antaa siihen mahdollisuuden. 

Molemmat joukkueet voittivat Suomen Cupissa keskiviikkona ja saivat siitä lisäenergiaa. Ainoa ero on siinä, että saarelaiset saa pelata molemmat pelit kotonaan ja me olemme käyneet välillä Oulussa. 

Huomenna olemme valmiita jatkamaan voittoputkeamme ja tiedämme, että meidän täytyy pelata parasta peliämme. Pallon täytyy liikkua puolelta toiselle, keskeltä täytyy löytyä välejä ja boksiin täytyy juosta useamman pelaajan voimin. Tasapaino pallonhallinnan aikana ja erikoistilanteiden puolustaminen korostuvat aina IFK:ia vastaan. 

Meillä on hyvä kilpailutilanne ja penkki on täynnä erinomaisia pelaajia.

Valmennustiimin jäsen Rauno Ojanen

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko