Uutinen Edustus

Suomen Cupin 5. kierroksella on jäljellä vielä 32 joukkuetta. AC Oulu arvottiin isännöimään FC Hakaa Raatissa keskiviikkona 31.5. klo 18.00 alkavaan otteluun. AC Oulun kausikorteilla pääsee otteluun ilmaiseksi.

Cup-kilpailuissa pelin henki on selvä – voitolla jatkoon, tappiolla lauluun. AC Oulun arpaonni on ollut toistaiseksi raaka, sillä edellisellä kierroksella se joutui Veikkausliigan piikkipaikkaa pitävän SJK:n vieraaksi – upean esityksen jälkeen oululaiset pudottivat seinäjokiset kuitenkin jatkosta. Tulevalle kierrokselle Laivastonsiniset saavat, onneksi kotiotteluun, vastaansa Suomen Cup urakkansa vasta aloittavan FC Hakan.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla Veikkausliigakaudella kertaalleen. Huhtikuun puolivälissä AC Oulu nousi kahden maalin takaa rinnalle ja pisteet jaettiin Tehtaan Kentällä 2-2-tuloksella. Talven Liigacupissa päädyttiin niin ikään 2-2-tulokseen. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet todella tunteikkaita, eikä mitään muuta ole syytä odottaa myöskään keskiviikkona.

AC Oulu lähtee otteluun 2-1-vierasvoitto takataskussa FC Lahden vieraana. Heikon avausjakson jälkeen, joukkue osoitti luonteensa nousemalla väkisin rinnalle ja ohi. Teemu Tainion luotsaama Haka puolestaan kärsi 3-0-tappion FC Interin vieraana, joten joukkueen täytynee olla täynnä sisua keskiviikon kamppailussa.

Keskinäisissä otteluissa koskilaiset ovat historian saatossa olleet niskan päällä – 36 ottelusta se on voittanut 15, AC Oulu kahdeksan ja 13 kertaa on päädytty pistejakoon. Historialla ei tosin seuraavia pelejä voiteta, joten oululaiset lähtevät taatusti keskiviikkoon jatkopaikka mielessä.

Valkopaitaisen vierasjoukkueen kokoonpanosta nousee yksi nimi ylitse muiden – Rajakylän Ryan Goslingiksikin tituleerattu Tuure Siira ehti edustaa AC Oulua nuorena miehenä 127 virallisessa ottelussa. Miestä ei varsinaisena maalintekijänä tunneta, mutta huhtikuun ottelussa keskikentän työmyyrä onnistui entistä seuraansa vastaan.

Suomen cupin ottelut edustavat juhlaa suomalaiselle jalkapallolle, jossa eri sarjatasojen joukkueet kohtaavat pelataakseen maailman suosituinta urheilulajia. AC Oululle tämä kausi on ollut melko vaativa, sillä olemme tähän asti kohdanneet vain Veikkausliigan joukkueita. Silti haluamme olla mukana samassa suositussa cup-hengessä ja kutsua ihmisiä tulemaan otteluun ja juhlimaan cupia kanssamme. Kohtaamme FC Hakan kolmannen kerran tällä kaudella. Edelliset kaksi kohtaamista olivat hyvin tasaisia ja päättyivät tasapeliin. Haka on tehnyt muutoksia pelitapaansa, mutta silti heidän periaatteensa tekevät heistä vaikean vastustajan meille. He ovat intensiivisiä kaksinkamppailuissa, he hallitsevat pallollista peliä ja ovat vaarallisia vastahyökkäyksissä. Toisaalta tiivis ottelukalenteri, saattaa pakottaa meidät uudelleenarvioimaan joitain vaihtoehtoja ottelua varten, ja on mahdollista, että osa pelaajista jää lepoon. Kuitenkin olemme täydessä iskussa ja taistelemme varmasti päästäksemme seuraavalle kierrokselle Suomen Cupissa.

Päävalmentaja Ricardo Duarte.