Uutinen Edustus

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta on myöntänyt 8.6.2021 kokouksessaan suunnitteluvarauksen OTC-sijoitus Oy:n tytäryhtiö OTC Stadion Oy:lle, jonka tavoitteena on rakentaa alueelle pääasiassa yksityisen rahoituksen turvin noin 5000 paikkainen nykyaikainen jalkapallostadion.

– Olemme vieneet yli vuoden ajan määrätietoisesti eteenpäin suunnitelmaa jalkapallostadionin rakentamiseksi Ouluun. Saatu suunnitteluvaraus on se askel, jonka vahvistumista olemme odottaneet. Nyt kääritään hihat ja aletaan hommiin. Seuraava askel on hakea tarvittavaa muutosta asemakaavaan. Tämän asian suhteen etenemme välittömästi, OTC-sijoitus Oy:n toimitusjohtaja ja AC Oulun hallituksen jäsen Tomi Kaismo linjaa.

Hankkeen kustannusarvio on noin 13 miljoonaa euroa, josta yksityisen rahoituksen osuus on yli 75 prosenttia.

– Suunnitteluvarauksen saaminen edesauttaa julkisen rahoituksen osuudesta neuvottelemista ja rahoituksen hakemista. Yksityisen rahoituksen osuus on kasassa sillä edellytyksellä, että julkisen rahoituksen osuus saadaan kasaan, Kaismo toteaa.

Toteuduttua stadion on yksi harvoista pääasiassa yksityisellä rahoitukselle tehtyjä jalkapallostadioneita Suomessa.

– Olemme käyneet hankkeen julkistamisen jälkeen useita palavereja, johon on kutsuttu alueen kaikki seurat ja saaneet hankkeelle erittäin positiivisen vastaanoton ja paljon hyviä ideoita hankkeen toteutukseen liittyen.

Stadion toimisi luonnollisesti AC Oulun kotina, mutta toiveena olisi, että myös alueen muut seurat haluaisivat pelata ja harjoitella stadionin nurmella aina juniorijoukkueista lähtien, Kaismo kertoo.

– Tuleva kulttuuripääkaupunki tarvitsee jalkapallostadionin. AC Oulun kannalta hanke on äärimmäisen tärkeä. Meillä pitää olla olosuhteet ja toimintaedellytykset sillä mallilla, että voimme ottaa uusia askelia kohti strategian mukaisia tavoitteita. AC Oulu tulee pelaamaan tulevaisuudessa vuosittain mitaleista ja europaikoista oululaispainoitteisella joukkueella. Ja tämä tapahtuu Suomen parhaimmalla jalkapallostadionilla, Suomen parhaimmassa jalkapallokeskittymässä Heinäpäässä, AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen kommentoi.

OTC-sijoitus tuli AC Oulun osakkaaksi kesällä 2018. Tällä hetkellä OTC:n omistus AC Oulu Oy:stä on noin 43 prosenttia.

– Haluamme olla pitkäjänteisesti kehittämässä alueen jalkapalloa, toimivat olosuhteet ovat osa sitä. Olosuhteiden parantamisen lisäksi on jatkossakin tärkeää satsata menestyvään edustusjoukkueeseen, toimivaan junioripolkuun ja tasokkaaseen valmennukseen, Kaismo päättää.

Lisätietoja:

Tomi Kaismo

Puh. 045 670 7600

[email protected]