Uutinen Edustus

AC Oulun suurimman omistajan OTC-sijoitus Oy:n tytäryhtiö OTC Stadion Oy hakee suunnitteluvarausta jalkapallostadionin rakentamiseksi Oulun Heinäpäähän.

OTC:n tavoitteena on rakentaa pääasiassa yksityisen rahoituksen turvin noin 5000 paikkainen nykyaikainen jalkapallostadion. Hankkeen suunnittelijana on toiminut AC Oulun hallituksen jäsen arkkitehti Paavo Karjalainen.

Stadion toimisi AC Oulun kotina palvellen mahdollisimman hyvin myös alueen muiden seurojen tarpeita aina juniorijoukkueista lähtien. Hankkeen kustannusarvio on 13 miljoonaa euroa, josta yksityisen rahoituksen osuus olisi yli 75 prosenttia. Julkisen rahoituksen osuuden toteutuessa on OTC sitoutunut järjestämään yksityisen rahoituksen osuuden. Toteuduttua stadion olisi yksi harvoista pääasiassa yksityisellä rahoitukselle tehtyjä jalkapallostadioneita Suomessa.

– Olemme vieneet vuoden alusta asti määrätietoisesti eteenpäin suunnitelmaa jalkapallostadionin rakentamiseksi Ouluun. Olemme käyneet asiasta hyvähenkistä keskustelua niin Palloliiton kuin Oulun kaupungin suuntaan. Nyt ollaan päästy siihen vaiheeseen, että suunnitteluvarauksen hakeminen tuli ajankohtaiseksi. Toivomme, että hanke etenee sujuvasti.” OTC-sijoitus Oy:n toimitusjohtaja ja AC Oulun hallituksen jäsen Tomi Kaismo kommentoi.

– Projektin toteuduttua, Heinäpäästä tulee kerralla koko Suomen ja jopa Pohjoismaiden mittapuulla aivan erityinen jalkapallokeskittymä. Sijainti lähellä Oulun keskustaa on täydellinen. AC Oulun näkökulmasta toimintaedellytykset nousisivat aivan eri sfääreihin luoden aivan uudenlaisia mahdollisuuksia toiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen. Tavoitteena on rakentaa Suomen paras jalkapallostadion, joka on paitsi urheilupyhättö, myös liiketoiminnan kannalta kestävä kokonaisuus. Hankkeessa halutaan hyödyntää paikallisia yrityksiä, tekijöitä, teknologiaa ja osaamista mahdollisimman paljon – myös sillä tavalla tämä tuntuu enemmän yhteiseltä jutulta, AC Oulu Oy:n toimitusjohtaja Juho Meriläinen kertoo.

OTC-sijoitus tuli AC Oulun osakkaaksi kesällä 2018. Tällä hetkellä OTC:n omistus AC Oulu Oy:stä on noin 40 prosenttia.

– Tultuamme mukaan AC Oulun toimintaan oli alusta asti selvää, että haluamme olla pitkäjänteisesti kehittämässä alueen jalkapalloa. Edustusjoukkueen lisäksi on jatkossakin tärkeää satsata erityisesti toimivaan junioripolkuun, tasokkaaseen valmennukseen ja olosuhteiden kehittämiseen. Kaikkia näitä on viety eteenpäin viimeisen vuoden aikana, mutta työtä on vielä paljon tekemättä, Kaismo toteaa.

Lisätietoja:

Tomi Kaismo

Puh. 045670 7600

[email protected]