Uutinen Edustus

Oulun Luistinseura ja AC Oulu kaavailevat jalkapallohallia Pateniemen kaupunginosaan. Ennen vuoden vaihdetta perustetun yhtiön nimissä on haettu valtionapua noin 700 000 euron hankkeelle.

Seurojen ja muutaman urheiluhenkisen sijoittajan tukema hanke hakee vertaistaan. Hankkeen kustannuksia on pystytty laskemaan huomattavasti käyttämällä hyväksi Oulun kaupungin olemassa olevaa infraa. Hankkeessa Pateniemen urheilukeskuksen kesällä 2016 uusittu keinonurmipinta on tarkoitus kattaa ylipainehalliratkaisulla. Kentän vierestä löytyvät niin ikään kaupungin omistamat sosiaalitilat, jotka palvelisivat hallin käyttäjiä.

– Kaupungissa on huutava pula talviharjoitteluolosuhteista. Tiedämme, että kaupungilla ei ole lähitulevaisuudessa varaa investoida, joten lähdimme hahmottamaan asiaa aivan uudenlaisesta näkökulmasta – meidän mallissa kaupungilta ei vaadita euroakaan investointeja. Itse asiassa heistä tulee tässä tapauksessa vuokransaajia kentän ja sosiaalitilojen osalta. Tämä projekti ja yhteistyömalli on kerännyt paljon kiitosta kaupungin virkamiehiltä, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen avaa.

Oulun Luistinseura tulee olemaan halliyhtiön suurin omistaja. Myös AC Oululle tulee pieni osuus halliyhtiöstä. Lisäksi rahoitusta on jo olemassa sijoittajatahoilta ja hankkeen edetessä avataan mahdollisuuksia myös piensijoittajille.

– Oulun Luistinseuran yli 1000 junioria ovat haaveilleet hallista jo pidemmän aikaa. Nyt yhteistyössä aloitettu hanke on loistava ja toteutuessaan tuo kaupunkiin kipeästi kaivattuja lisävuoroja. Halliyhtiö jätti Aluehallintovirastolle ennen vuoden vaihdetta valtionapuhakemuksen. Päätöksen odottaminen on seuraava vaihde ja mikäli vihreää valoa näytetään, on meillä käytännössä rahat olemassa. Isoja ponnisteluja tämä talouden osalta kuitenkin vaatii ja haluamme myöhemmässä vaiheessa tarjota jokaiselle mahdollisuutta osallistua. Haluan myös korostaa, että halli palvelee OLS:n lisäksi myös kaikkia muita seuroja ja lajeja, Oulun Luistinseuran seurajohtaja Samuli Niskanen kertoo.

Mikäli valtionapu toteutuu on hallin määrä valmistua jo syksyn 2017 aikana. Seurat ovat työstäneet hanketta kaikessa hiljaisuudessa.

– Töitä on tehty ja vaivaa on nähty todella paljon kesästä alkaen, jolloin saimme idean Pateniemestä. Siitä alkaen palaset ovat loksahdelleen paikoilleen hitaasti, mutta varmasti. Halusimme tulla julkisuuteen vasta, kun meillä on esittää jotain konkreettista. Nyt me voimme oikeastaan vain odottaa valtionapua ja toivoa parasta, Meriläinen päättää.

Lisätietoja hankkeesta antavat:

Juho Meriläinen, 0505011030

Samuli Niskanen, 0400680555