Uutinen Edustus

Oulun Luistinseuran B-nuoret aloittivat SM-sarjan voitokkaasti. Ensimmäisessä ottelussa Castrenissa kaatui TPV Tampereelta Rasmus Karjalaisen (2) ja Arttu Haapalan maaleilla 3-1. Erityisesti ottelun avausmaali oli todellinen näyte olssilaisen pelifilosofian toteuttamisesta. Kehitettävää on vielä monella osa-alueella. Näihin osa-alueisiin OLS:n B-nuoret pääsevät paneutumaan jatkossa entistä syvällisemmin. Tämän mahdollistaa Oulun Luistinseuran ja JPS Productionin välinen yhteistyö.

B-nuorten SM – sarjasta jatkossa suoria lähetyksiä 

Oulun Luistinseuran B-nuorten SM-sarjan kotiottelut kuvataan ja lähetetään suorana internettiin. Otteluja voi katsella siis maksutta OLS:n nettisivujen (www.olsjalkapallo.net), tai OLS Jalkapallon facebook  –sivujen kautta. Järjestely on Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen ainakin junioriseurojen osalta ja OLS:n Valmennuspäällikkö Antti Pehkonen on luonnollisesti erittäin tyytyväinen järjestelyyn:

Tämä on mahtava juttu! Kuvaukset on järjestetty pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme JPS Productionin kanssa. Viime lauantaina (5.5.) kuvasimme kaikessa hiljaisuudessa pilotin ja tästä saimme erittäin positiivisia kokemuksia. Jatkossa otteluista tiedotetaan laajemmin ja lähetyksiä on tarkoitus kehittää. Ottelut on mahdollista katsoa myös jälkikäteen ja esimerkiksi SM-sarjan ensimmäinen ottelu TPV:tä vastaan on jo nähtävissä OLS:n B-nuorten sivuilta otteluraportista löytyvästä linkistä.

Ottelut kuvataan toistaiseksi yhdellä kameralla ja pyrkimyksenä on, että valmennukselliset näkökulmat tulevat mahdollisimman hyvin esille. Itse kuvauksesta vastaa JPS Productionin työharjoittelija. Ennen ottelua, ottelun aikana ja erityisesti puoliajalla, on tarkoitus lähettää pelaaja/valmentajahaastatteluja sekä tarjota yhteistyökumppaneille näkyvyyttä. Ottelujen kuvaamiseen löytyy markkinointi- ja kulttuurinäkökulman lisäksi myös pelaajakehitystä tukevia perusteita:

– Pelaajat pääsevät jälkikäteen katsomaan heti, mitä kentällä todellisuudessa tapahtui. Pyrimme kuvaamaan ottelut valmennuksellisten lähtökohtien kautta, joten myös valmentajille videoinnista on suurta hyötyä. Lisäksi tarjoamme tällä tavalla pelaajiemme esityksiä myös maajoukkuevalmentajille, koska heitä näkyy varsin harvoin täällä pohjoisessa pelejä seuraamassa. Pelaajahaastattelujen myötä pelaajille välittyy myös ensimmäisiä tuntemuksia ja kokemuksia median kanssa toimimiseen, Pehkonen mainitsee.

Mahdollisuuksien mukaan OLS kuvaa myös joitakin B-nuorten vierasotteluja sekä laadukkaita nuorempien junioreiden turnauksia ja luonnollisesti nämä lähetykset näkyvät myös suorana seuran nettisivuilla.

– Yhteistyöseuramme ja nuorten pelaajiemme edustusjoukkueen AC Oulun kanssa tehdään tässäkin asiassa tiivistä yhteistyötä. Tulemme lähettämään B-nuorten ottelujen yhteydessä myös aika-ajoin otteluennakkoja ja haastatteluja AC :n otteluista, pelaajista ja valmentajista, Pehkonen toteaa

Seuraava lähetys alkaa tulevana lauantaina 12.5. klo 11.10 ja itse ottelu alkaa Castrenissa klo 11.15. OLS toivottaa kaikki jalkapallon ystävät tervetulleeksi paikan päälle tai vaihtoehtoisesti tv-ruudun ääreen.   

OLS Toimitus