Uutinen Edustus

Oulun Luistinseuran pelaajakehitystä korostava pelifilosofia on herättänyt kiinnostusta laajalti. OLS:n 2000 -syntyneiden ikäluokka on kutsuttu Eerikkilässä 22-23.9.2012 järjestettävän, Suomen Palloliiton kautta aikojen suurimman, valmentajakoulutustapahtuman malliryhmäksi.

Valmentajakoulutus on suunnattu 7-12 vuotiaiden valmentajille ja paikalle on kutsuttu SPL:n ja seurojen Fortum Tutoreiden kautta yli 400 lasten- ja nuorten valmentajaa. OLS:n valmennuspäällikkö Antti Pehkonen toimii yhtenä valmennusseminaarin kouluttajista.

– Tämä on mahtava juttu, että seuramme pitkäjänteinen työ huomataan ja meitä pyydetään esittelemään käytännön tasolla omaa ajattelutapaamme. Tämä tarkoittaa, että olemme tehneet seurana oikeita ratkaisuja pelaajakehityksen saralla. OLS 00 Edustuksen ja myös muiden ikäluokkiemme otteet Etelä-Suomen lukuisissa kutsuturnauksissa on huomattu ja tämän myötä meitä on siis pyydetty SPL:n toimesta mukaan koulutustapahtumaan. Tarkoituksena on osoittaa ja käytännössä näyttää yhdessä Käpylän Pallon kanssa, miltä pelaajia kehittävä pelityyli kansallisella huipputasolla 2000 -syntyneiden osalta tällä hetkellä näyttää. Uskon, että tällaiset tapahtumat vievät suomalaista jalkapalloilua vahvasti eteenpäin ja antavat eväitä ja ajateltavaa juuri nuorempien ikäluokkien valmentajille. Erityisesti vaatimustaso, peliajatus ja suunnitelmallinen harjoitteleminen ovat asioita joita suomalaisessa juniorivalmennuksessa tulee kehittää ja paljon, Pehkonen toteaa.

OLS 00 edustus pelaa Eerikkilässä ottelun helsinkiläistä Käpylän Palloa vastaan ja ottelu käydään läpi yli 400 valmentajan voimin. Lisäksi ohjelmassa on malliharjoitteita eri kouluttajien vetämänä sekä luentoja.

Valmentajaseminaarista lisätietoja täältä>>