Uutinen Edustus

Suomen U19-maajoukkue kärsi kaksi tappiota EM-karsintoihin valmistavalla leirillään Englannissa. Ensimmäinen ottelu päättyi 1-0-tappioon Englantia vastaan viime hetken maalilla. Toisessa osaottelussa Stockportin development team oli vahvempi numeroin 3-0. AC Oulun Matias Ojala ja Lassi Nurmos keräsivät kiitettävän määrän minuutteja Suomen paidassa.

Tulosten valossa ensi viikolla alkaviin EM-karsintoihin valmistava leiri ei ollut menestys – Suomi ei onnistunut kahdessa ottelussa tekemään maaliakaan, mutta tulosten takaa löytyi raporttien mukaan paljon positiivista. Totuus on kuitenkin se, että ensi viikolla myös tulosta täytyy syntyä, mikäli U19-maajoukkue mielii pelata tulevassa EM-turnauksessa.

Avausottelussa Englantia vastaan AC Oulun Matias Ojala oli vahvalla pelipäällä keräten Suomen päävalmentaja Kimmo Lipposen kehujen lisäksi positiivisia kommentteja myös kentän reunalta. Lassi Nurmos aloitti avausottelun toppatakki päällä vaihtopenkin puolella ja pääsi kipittämään kentälle 59. minuutin kohdalla Daniel O´Shaughnessyn loukkaannuttua. Paikattavaksi Lassille muodostui hieman oudompi topparin tontti. Englanti nappasi voiton viime hetken rangaistuspotkumaalilla, jossa näppinsä pelissä oli myös Nurmoksella. ”Lamo” antoi alaspäin hieman liian kevyen syötön ja näin ollen Suomen maalivahti Daniel Kollár joutui kaatamaan englantilaishyökkääjän. Virheestä huolimatta Lassi keräsi otteistaan kiitosta.

Toisessa ottelussa Suomi jaksoi vahvan Stockportin perässä tunnin ajan. 3-0-tappioon päättyneessä ottelussa kotijoukkue iski avausosumansa 72. minuutin kohdalla. Lassi Nurmos kuului tällä kertaa Suomen avauskokoonpanoon pelaten täydet 90. minuuttia. Ojala vaihdettiin kentälle 55. minuutin kohdalla.

Suomi ja AC Oulun lupaukset aloittavat EM-karsintaurakkansa siis ensi viikolla Kyproksella. AC Oulu toivottaa koko joukkueelle onnea ja menestystä!