Uutinen Edustus

AC Oulun huippulupaus Matias Ojala palaa Hampurista Ouluun huomenna sunnuntaina. Nuorukainen on viettänyt ikimuistoisen harjoitusleirin FC St. Paulin organisaatiossa.

Hotel Engelin huoneesta tavoitettu Ojala jakoi kiitosta Hampurin kaupungille ja ihmisille, vaikka turistireissusta ei ollut tietoakaan, sillä hetialussa kävi ilmi mitä ammattilaisuus Saksassa oikein tarkoittaa.

– Treenit ovat olleet fyysisesti erittäin raskaita! Maanantaina ja tiistaina vedettiin U23- eli reservijoukkueen kanssa kahden tunnit harjoitukset ja niissä ei kyllä juuri säästelty. Täällä on pre-season käynnissä ja toisin kuin Suomessa, se ei kestä puolta vuotta, joten kovaa kuuluukin mennä, Ojala kertoo.

– Keskiviikkona pelasin 70-minuuttia reservien pelissä ja tempo ei kyllä päätä huikaissut. Mun mielestä AC Oulun kanssa meillä on laadukkaampi joukkue. Välillä tuntui, että aikaa pallon kanssa on jopa liikaa, Ojala pohtii.


Ojalan otteita kehuttiin koko leirin ajan (Kari Väre)

Alkuviikon lämmittelyjen jälkeen torstaina oli vuorossa ensimmäiset harjoitukset seuran edustusjoukkueen kanssa. Aamu- ja iltapäiväharjoitukset olivat selkeästi jo eri tasoa.

– Kovaa mentiin niissäkin ja etenkin fysiikkaosiot olivat melkoista rääkkiä, vielä kun oli pelannut edellisenä päivänä. Vieläkin on vatsalihakset ihan tulessa, Ojala nauraa.

– Edustusjoukkue on sitten jo todella kova ja tasokas porukka. Perjantaina pelasin täydet 90-minuuttia, kun kohtasimme paikallisen joukkueen eräänlaisessa näytönottelussa. Tunnelma oli huikea, vaikka voitimme pelin 19-1, Ojala kertoo jalkapallokulttuurista Saksassa.

Lauantaina Matiaksen oli vuoro seurata edustuksen ottelua katsomon puolelta yhdessä seuran kykyjenetsijöiden kanssa. Palaute koko leirin ajalta on ollut erittäin positiivista ja myös muutamat muut seurat Euroopassa ovat leirin aikana iskeneet silmänsä 17-vuotiaaseen taituriin.

– Hyvin meni ja palaute oli erittäin positiivista, välillä jopa imartelevaa, Ojala sanoo.

Sattuipa leirin aikana myös eräs erikoinen tapahtuma.

– Joku reservien pelaajista varasti mun kaikki käteiset eli 85 euroa. Kerroin tietysti asiasta eteenpäin ja kapteeni puhutteli joukkuetta asiasta. Tuntui, että kaikki tiesivät asiasta jotain, mutta syyllistä ei sitten lopulta saatu kiinni. Episodin jälkeen valmentajat ja huoltajat tunkivat mulle rahaa kilpaa ja yhtäkkiä mulla olikin jotain 130 euroa, joten ei haittaa, Ojala veistelee hymy huulessa.