Uutinen Edustus

AC Oulun nuoret Matias Ojala, Tuure Siira ja Lassi Nurmos on nimetty Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka kohtaa kaksoismaaottelussa Ruotsin elokuun puolivälissä.

1994 syntyneet Nurmos ja Siira sekä 1995 syntynyt Ojala ovat olleet viime aikoina vakiokasvoja Kimmo Lipposen luotsaamassa joukkueessa. Lipponen on valinnut ryhmäänsä 18 pelaaja, joista ”siviilissä” viisi kantaa Veikkausliigassa pelaavan FC Hongan värejä. AC Oulu ja puolustava Suomen mestari HJK seuraavat perässä kolmella pelaajavalinnalla, joten oululaisyleisön, kasvattajaseurojen ja AC Oulun on lupa olla ylpeä nuorista suojateistaan.

Tiistaina pelatussa Ykkösen ottelussa FC Hämeenlinnaa vastaan loukkaantunut Matias Ojala joutunee tosin jäämään kotipuoleen kuntouttamaan jalkaansa. Nurmos ja Siira kantavat sinivalkoisia peliasuja kuitenkin oululaisella ylpeydellä. Kuten yleensä, myös näitä Ruotsissa pelattavia otteluita seuraa suuri määrä Euroopan huippuseurojen pelaajatarkkailijoita. ”Lamolla” ja ”Tumella” on siis onnistuessaan mahdollisuus Ojalan tavoin saada nimensä paksuin kirjaimin huippuseurojen vihkoihin.

Palloliiton uutinen>>