Uutinen Edustus

Tällä kaudella kuusi maalia Ykkösessä iskenyt Matias Ojala siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavan Hamburger Sport-Vereinin organisaatioon. Siirto Keski-Eurooppaan on ollut valmisteilla jo pitkään, ja seurat ovat vihdoin päässeet yhteisymmärrykseen 18-vuotiaan superlupauksen siirtoehdoista.

Ojala siirtyy Hampuriin aluksi lainasopimuksella, joka on voimassa 30.6.2014 saakka. Sopimus sisältää osto-option, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että HSV:n tulee tehdä päätös lopullisesta siirrosta huhtikuun 2014 loppuun mennessä.

Heinäkuun lopussa Ojala vietti viikon Hampurissa ja testijakson päättyessä saksalaisseurassa näytettiin nuorelle pallotaiturille vihreää valoa.

– Lähdin reissuun heti Oulun paikallisottelun jälkeen ja pelasin kakkosjoukkueen mukana yhden harjoituspelin. Tuleva asuinkaupunki vaikuttaa mukavalta ja odotan innolla tositoimiin pääsemistä, Ojala kertoo.

Vuosi sitten ”Matigol” harjoitteli St. Paulin mukana, mutta lopulta tie vei toiseen saman kaupungin joukkueeseen. Sekä keskikentällä että hyökkäyksessä viihtyvän Ojalan mukaan seuravalinta on paras mahdollinen.

– HSV osoitti alusta alkaen, että luottoa löytyy ja he näkevät minussa tulevan Bundesliigapelaajan. Tässä vaiheessa uraa on erittäin tärkeä saada peliminuutteja, sillä yksikään pelaaja ei kehity penkillä istuen. Aluksi tulen pelaamaan HSV:n kakkosjoukkueessa ja selkeänä tavoitteena on ennen pitkää nousta edustusjoukkueen mukaan, päättäväinen Ojala toteaa.

Helmikuun lopussa 18 vuotta täyttänyt Ojala ehti pelata AC Oulussa yhteensä 67 virallista ottelua. Kymmenen maalia kolmen Ykkösen kauden aikana paukuttanut pallotaituri kiittää koko AC Oulun organisaatiota saamastaan tuesta.

– AC Oulu on minulle todella rakas seura ja olen äärimmäisen kiitollinen saamastani luottamuksesta – on ollut suuri kunnia edustaa kotikaupungin ylpeyttä. Seurassa on uskottu minuun alusta alkaen ja valmentajat ovat kärsivällisesti kehittäneet pelaamistani pitkällä tähtäimellä. Kiitokseni kuuluu myös AC Oulun kannattajille, jotka ovat uskollisesti pysyneet laivastonsinisten tukena, niin kotona kuin vieraissa, Ojala päättää.

Matiaksen kuulumisia voi jatkossa seurata Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/MatskuOjala
Nuoren lupauksen tuoreen puhelinhaastattelun voi kuunnella osoitteessa https://www.playerslehti.net/soitonpaassa?video=8qfhn1qg

AC Oulu ylpeänä

Ojalan siirto Saksaan on ollut vireillä jo pitkään ja tänään siirtopaperit on saatu vihdoin allekirjoitettua. AC Oulu ei halua paljastaa siirron yksityiskohtia, mutta seurat löysivät kaikkia osapuolia tyydyttäneen ratkaisun.

– Tärkeintä Matiaksen kohdalla on ollut jo vuosien ajan löytää seura, joka uskoo häneen. HSV osoitti selvää kiinnostusta jo vuosi sitten ja he ovat seuranneet hänen kehittymistä siitä lähtien tarkasti. Matiaksella on nyt hyvin aikaa näyttää osaamistaan, jotta lopullinen siirto toteutuu, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

– Meillä AC Oulussa on ollut selkeä tavoite kasvattaa oman alueen nuorista huippupelaajia ja Matias on tietysti tästä paras esimerkki. Meillä on yhdessä yhteistyöseurojen kanssa syytä olla ylpeitä ja voin luvata panostusten ja kovan työn jatkuvan. Haluamme olla kehittämässä oululaista ja suomalaista huippujalkapalloa kohti parempaa huomista, Nurmela lupaa.


AC Oulun pelaajat, kannattajat, taustahenkilöt ja koko organisaatio toivottavat Matiakselle onnea Keski-Euroopan valloitukseen! (Juho Meriläinen)

ACOTV

Yhteistyössä