Uutinen Edustus

AC Oulun nuoret herrat Lassi Nurmos, Tuure Siira ja Matias Ojalat kuuluivat Suomen U19-maajoukkueeseen, kun se pelasi kaksoismaaottelun Bulgariaa vastaan.

Sunnuntaina pelattu ensimmäinen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Suomi pelasi hyvin ja loi riittävästi paikkoja voittoon asti, mutta viimeistelyn ontuessa se joutui tyytymään tasatulokseen. Avausottelussa Ojala keräsi täydet minuutit. Siira aloitti myös avauskokoonpanossa tehden tilaa Nurmokselle ottelun 71.minuutilla.

Tiistaina joukkueet iskivät yhteen toistamiseen. Suomi oli Bulgarialle tyly isäntä voittaen ottelun hienosti lukemin 3-0. AC Oulun kolmikosta oli Nurmoksen vuoro tällä kertaa kerätä täydet minuutit Suomi-paidassa. Puoliajalta sisään juossut Ojala viimeisteli kotijoukkueen kolmannen maalin 57.minuutilla – esityön osumaan teki vain minuuttia aikaisemmin kentälle vaihdettu Siira.


Tuure oli tyytyväinen otteisiinsa (Kari Väre)

– Ensimmäinen ottelu oli joukkueelta hyvä, mutta omalta osaltani hiukan tahmea. Toisessa ottelussa aloitin penkiltä, mutta toinen jakso oli ehkäpä paras maaotteluni. Maali Tuuren esityöstä kruunasi päivän, Ojala kommentoi tuoreeltaan ottelun jälkeen.

– Olin avauksessa ekassa pelissä ja kuten sanottua, se oli joukkueelta hyvä. Olen omaan peliini myös erittäin tyytyväinen – pelasin kärjen alapuolella ja pääsin peliin hyvin mukaan ja osallistuin aktiivisesti. Onnistuneita riistoja ja eteenpäin pelaamista, kuten tuolla pelipaikalla pitääkin. Toisessa matsissa tulin sisään 74. minuutin kohdalla ja syötin heti Matiaksen maalin. Loppu kulki sitten hyvin ja vapautuneesti, kun oltiin selvässä johdossa, kertoi puolestaan Siira.


Lassi ehti pelata useammalla pelipaikalla yhdessä ottelussa (Jouko Kylmäoja)

– Ekassa pelissä pelasin parikymmentä minuttia lopusta. Enpä ehtinyt erottua oikein hyvässä, enkä pahassa. Toisen pelin pelasin kokonaan – aloitin vasempana pakkina ja onnistuin hyvin sekä ylöspäin, että alaspäin. Ensimmäisessä maalissa olin ”kakkossyöttäjänä”. Lopussa siirryin sitten toppariksi ja hyvin meni siinäkin, Nurmos näki.

Kaiken kaikkiaan Suomi esiintyi positiivisesti ja onnistui kahdessa ottelussa pitämään oman maalinsa puhtaana. U19-maajoukkue valmistautuu pian alkaviin EM-karsintoihin ja AC Oulun kolmikko taistelee kynsin hampain paikkaa joukkueessa.