Uutinen Edustus

AC Oulu ja 18-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluva Anselmi Nurmela ovat solmineet 1+1-vuotisen jatkosopimuksen. Keskikentän keskustassa viihtyvä oululaispelaaja debytoi laivastonsinisissä jo syksyllä 2013, mutta viime kaudella otteluita kertyi vyölle komeat 25 kappaletta.

Uransa päättäneen Mika ”Nure” Nurmelan poika iski pelaamissaan otteluissa 3 maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. ”Amin” kausi oli koko joukkueen tavoin erittäin nousujohteinen. Peliä hyvin rytmittävä keskikenttämies esiintyi avauskokoonpanossa peräti 19 kertaa.

Nurmela kuului koko kauden ajan myös Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen runkopelaajiin. Pelaajan tavoitteet ensi kaudelle ovat korkeat.

– Minun ja seuran yhteinen tavoite on nousu Veikkausliigaan. Se vaatii kurinalaista ja määrätietoista harjoittelua koko joukkueelta, mutta uskon meidän pystyvän siihen. Itse haluan totta kai jatkaa siitä mihin viime kaudella jäin – jokainen minuutti on kuitenkin ansaittava hyvällä tekemisellä, Anselmi toteaa.

Seura näkee Amissa potentiaalia nousta ehdottomaksi runkopelaajaksi.

– Amin kaksi edellistä vuotta ovat olleet hurjaa kehittymistä. Viime kauden alussa oli vielä hakemista kivikovassa Ykkösessä, mutta aika kypsytti hänet nopeasti. Hän tarvitsee hyvää harjoittelua ja nöyrää oppimista – näillä eväillä hänestä tulee vielä erittäin hyvä pelaaja, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

– Koko Nurmelan perhe on ollut vahvasti mukana meidän toiminnassa ja heille iso kiitos siitä. Anselmia kohtaan on luonnollisesti kohdistunut isoa odotuksia, mutta nyt hän pääsee leikkisästi sanottuna isästään eroon. Hän on meidän näköinen pelaaja – nuori, oululainen ja voittajatyyppi, AC Oulun manageri Timo Kalermo kertoo.

Nurmelan sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa 11 pelaajasopimusta kaudelle 2015.

ACOTV

Yhteistyössä