Uutinen Edustus

AC Oulu ja Niklas Orjala ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen, jossa seuralla on kaudesta 2026 optio.

Niklas Orjala saapuu Ouluun Mikkelin Palloilijoiden riveistä, jossa hän pelasi Ykköstä menneellä kaudella. Ennen kauttaan MP:ssä Orjala pelasi kaksi edellistä kautta Kakkosta KuPS:n Akatemiassa Kuopiossa.

Ajatukset sopimuksesta AC Oulun kanssa on loistavat. Tämä on hieno askel urallani päästä kehittymään ja ottamaan myös seuraava askel uralla. AC Oulusta seurana minulla on todella positiivinen kuva. AC Oulu on laadukas seura, josta moni pelaaja on ponnistanut ulkomaan kentille. Koen siis, että AC Oulu on juuri minulle oikea valinta.

Niklas Orjala

19-vuotias pelimies pelasi vahvan kauden uudella pelipaikalla. Vasempana laitapuolustajana pelannut Niklas on todella nopea ja juoksuvoimainen pelaaja. Nopeiden jalkojensa ansiosta hän ehtii kaksinkamppailuihin ja on vaikeasti ohitettava. Entisenä laitahyökkääjänä hän omaa hyvät avut pallolliseen pelaamiseen, myös viimeisen kolmanneksen ratkaisuihin. 

Tulevalla kaudella tavoitteena on pelata ehjä kausi. Sen lisäksi avauskokoonpanopaikan vakiinnuttaminen on selkeä tavoite. Sen myötä tehdä tehoja peleissä ja näin auttaa joukkuetta menestymään. Pidemmällä tähtäimellä tavoitteena on todellakin ponnistaa ulkomaan kentille.

Niklas Orjala

Nurmijärveltä kotoisin olevan NJS:n kasvatti pääsi viime kesänä myös maaotteluiden makuun, kun hänet valittiin Minihuuhkajiin. Harjoitusottelussa U19-joukkueen mukana Orjala pääsi maistamaan kansainvälistä pelivauhtia, kun maajoukkue kohtasi Liettuan harjoitusottelussa.

Hienoa saada Niken kaltainen nuori, ison potentiaalin omaava pelaaja AC Ouluun. Nikke tuo meidän pelaamiseen selkeästi vauhtia ja intensiteettiä lisää. Oppii koko ajan uutta uudella pelipaikallaan. Ehjänä pysyessään pärjää varmasti hyvin ensi kauden Veikkausliigassa. Nikellä oli Kotkan kanssa jo kesällä tehty sopimus, mutta Kotkan putoamisen myötä seurat pääsivät yhteisymmärrykseen Niken siirtymisestä Ouluun. Kiitoksia Kotkan suuntaan yhteistyöstä

Tervetuloa Ouluun Nikke!

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen