Uutinen Edustus

AC Oulun 16-vuotias hyökkääjälupaus Niklas Jokelainen siirtyy Valioliigaseura Stoken organisaatioon.

Tervarit-kasvatti Jokelainen matkusti Englantiin kuluvan viikon torstaina. Isokokoinen hyökkääjä on ollut usean Valioliigaseuran kiikarissa, mutta lopulta Stoke nappasi miehen. Niklas liittyy välittömästi seuran akatemian harjoitusvahvuuteen, antaen näyttöjä tammikuuhun saakka. Vuoden vaihteen jälkeen seura tekee lopullisen sopimuspäätöksen. Mikäli Jokelainen jää Stoke City FC:n riveihin, saavat AC Oulu ja Tervarit siirtokorvauksen.

Vuonna 1863 perustettu Stoke City FC on Valioliigan toiseksi vanhin seura. Se pelaa kotiottelunsa Britannia Stadiumilla, jonka yleisökapasiteetti on reilut 28 000. ”Potters” lempinimeä kantavan joukkueen kenties tunnetuimmat pelaajat ovat hyökkääjähujoppi Peter Crouch sekä FC Barcelonan entinen superlupaus Bojan Krkić.

– Totta kai pysyvä siirto olisi unelmien täyttymys, mutta ensin on kova puolivuotinen aikaa näyttää osaamistani. Täällä kilpailu on äärettömän kovaa, mutta eivät he ketää huvikseen tänne kutsu. Asun täällä Englannissa mukavassa perheessä ja pelaamisen lisäksi myös opiskelu vie aikaa. Haluan lähettää terveiset kaikille AC Oulun kannattajille ja koko joukkueelle, toivottavasti vire jatkuu ja nousu tapahtuisi, Jokelainen avaa.

– Nikke on tehnyt valtavan työn, jotta ovet Valioliigaorganisaatioon ovat avautuneet. Se on vaatinut tuhansia tunteja pallon kanssa joukkueharjoituksissa, mutta ennen kaikkea omalla ajalla. Jalkapallomaailma Euroopassa ja eritoten Englannissa on raaka – Nikellä on  puolisen vuotta aikaa vakuuttaa Stoke, mutta liikaa ei kannata miettiä. Jos hän onnistuu, hän jää sinne ja siinä vaiheessa myös rahaa liikkuu jonkin verran, AC Oulun manageri Timo Kalermo kertoo.