Uutinen Edustus

Kaksi viime kautta kapteenin nauhaa AC Oulun paidassa kantanut Mike Peltola lopettaa pitkän ja menestyksekkään jalkapallouransa. Peltolan pelaajaura päättyi AC Oulun liiganousun juhlintaan Ykkösen päätöskierroksen ottelussa Atlantista vastaan.

– Päätös syntyi pitkän harkinnan jälkeen, aika oli nyt kypsä. 15 vuotta on menty ammattilaisurani ehdoilla, joten nyt on aika antaa enemmän aikaa perheelleni. Harva pelaaja saa lopettaa näin hienoon otteluun kuin minä sain, on kiva poistua voittajana ja se on suuri kunnia, Peltola kertoo.

– Minulla ei jäänyt urastani mitään hampaankoloon. Olen saavuttanut paljon ja olen ollut mukana monessa hienossa joukkueessa sekä toiminut hienojen valmentajien ja persoonien kanssa.

Peltolan mukaan perhe-elämän, työn, opiskelujen ja jalkapallouran yhdistäminen olisi ollut mahdoton yhtälö. Yhteensä 167 liigaottelua FC Oulun, Vaasan Palloseuran ja Helsingin Jalkapalloklubin riveissä pelannut mies tietää, että maan ylimmällä sarjatasolla pelaaminen vaatii 110 prosenttista sitoutumista jalkapalloon.

Peltola aloittaa joulukuun alussa työn urheilumarkkinointiin erikoistuneen AAA Marketing Oy:n palveluksessa projektikoordinaattorina. Peltola aikoo myös saatella kauppatieteiden opintonsa päätökseen Oulun yliopistossa.

Pelimiehen nappulat ovat nyt naulassa, mutta työnsä pelaajana moitteettomasti hoitaneelle Peltolalle saattaa löytyä rooli AC Oulun organisaatiosta.

– Sydämeni on oululaisen jalkapallon puolella. Olemme keskustelleet pystyttäisiinkö minulle löytämään jokin rooli AC Oulun organisaatiosta ja kiinnostus on ollut molemmin puolista.

Peltola oli nostamassa urallaan kahta oululaista jalkapalloseuraa maan ylimmälle sarjatasolle, FC Oulua vuonna 1993 ja AC Oulua tänä syksynä. Vaasan vuosinaan Peltola oli voittamassa kahta Liigacupia ja kahta SM-hopeaa. Vuonna 2003 Peltola juhli SM-kultaa ja Suomen Cupin voittoa HJK:n paidassa. Mies pelasi ammattilaisena myös Ruotsissa ja Norjassa. Peltola pelasi urallaan yhteensä 32 nuorten- ja poikien maaottelua.

AC Oulun päävalmentaja Harri Kampman nostaa Mike Peltolan yhdeksi tekijäksi, miksi hän palasi viime vuonna Ouluun.

– Mike on yksi parhaimmista kapteeneista, mitä minun urallani on ollut. Hän on ollut muutakin kuin pelaaja, hän on ollut erinomainen apu valmentajan työssä. Mike on ihminen, jolla on moraali kohdallaan, Kampman kiittelee.

– Olisin halunnut hänen vielä jatkavan uraansa, mutta ymmärrän ja kunnioitan hänen päätöstään. Haluan kiittää häntä erinomaisesta yhteistyöstä ja hyvästä kumppanuudesta. Toivon, että yhteistyömme voisi jatkua vielä jollain tavoin, Kampman sanoo.

(Toimitus)