Uutinen Edustus

Mika Nurmela ja AC Oulu ovat solmineet yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimuksen myötä yksi Suomen kaikkien aikojen pisin ja komein pelaajaura saa jatkoa.

Mika Nurmela on mies, joka ei jalkapallopiireissä juuri esittelyjä kaipaa – 71 A-maaottelun mies on tahkonnut uraa ulkomaankentillä niin Ruotsissa, Hollannissa kuin Saksassa. Uransa parhaat vuodet ”Nure” pelasi Hollannin pääsarjaa SC Heerenveenin paidassa, joka selvitti tiensä aina Mestarien liigan lohkovaiheeseen saakka.

Kotimaan kentillä OLS-kasvatti on edustanut Rauman Palloa, Valkeakosken Hakaa, Helsingin Jalkapalloklubia, Rovaniemen Palloseuraa, Turun Palloseuraa sekä AC Oulua. Nurmelan ura AC Oulussa alkoi lyhyellä visiitillä vuonna 2006, mutta lopullisesti keskikentän sotaratsu siirtyi laivastonsinisten joukkueeseen vuonna 2009. Tuleva kausi oululaisjoukkueessa on Nurmelalle jo siis kuudes perättäinen.

Tänään Tapaninpäivänä Nurmela täyttää komeasti 42 vuotta. Ikämiesiässä kulkeva ikinuori kokee olevansa hyvässä kunnossa.

– Olen sanonut aina, että jatkan pelaamista niin pitkään kuin paikat kestävät ja harjoittelu sekä pelaaminen tuntuu mukavalta. Tällä hetkellä kaikki kriteerit täyttyvät, joten ei minulla ole syytä lopettaa. Eivät nuo junnut pysy kuitenkaan perässä, Nurmela sivaltaa tyylilleen uskollisena.

Nurmelan rooli AC Oulussa ei rajoitu pelaamiseen. Keskikentän moottori pyörittää urheilutoimenjohtajan tittelin lisäksi myös AC Oulun myyntipuolta.

– Rooli on vuosi vuodelta kasvanut, mutta olen pitänyt siitä erityisen paljon. Aika on usein kortilla, mutta hyvällä suunnittelulla kaikki onnistuu kyllä, Nure jatkaa.

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen on erittäin tyytyväinen Nurmelan päätökseen jatkaa uraansa.

– Nure piiskaa jokaista joukkueen jäsentä ja samalla itseään parempaan suoritukseen. Hän on poikkeuksellinen ja esimerkillinen ammattilainen, joka haluaa todella vielä oululaista ja suomalaista jalkapalloa eteenpäin. Minulle hän on edelleen yksi tärkeimmistä palasista, kun joukkuetta kasataan kentälle – niin pelillisesti kuin henkisesti, Ojanen kertoo.

Nurmelan sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa kuusi pelaajasopimusta ja kaksi esisopimusta. Sopimusneuvottelut ovat käynnissä ja uusia sopimuksia voidaan odottaa tammikuun aikana.

AC Oulu otti voiton Tapaninpäivän ottelussa

AC Oulu kohtasi perinteisessä Tapaninpäivän hyväntekeväisyysottelussa TerwaTeamin. AC Oulu nappasi vauhdikkaassa ottelussa komean 5-3-voiton. AC Oulun maaleista vastasivat Joni Mäkelä, Petteri Pietola kahteen otteeseen, Arttu Siira sekä Niko Leskelä. TerwaTeamin maalit merkittiin Tommi Siekkisen, Jere Moilasen ja Adrian Rizvanin nimiin.

ACOTV

Yhteistyössä