Uutinen Edustus

Ykkösestä ensi kaudella nousua Veikkausliigaan tavoitteleva AC Oulu on solminut monivuotisen sopimuksen kokeneen jalkapalloammattilaisen Mika Nurmelan kanssa. Nurmela siirtyy AC Ouluun sekä pelaajaksi että myös urheilutoimenjohtajan tehtäviin.

Joulukuussa 37 vuotta täyttävälle Nurmelalle siirtyminen Ouluun tarkoittaa paluuta kotikaupungin joukkueeseen. Nurmela pelasi Oulussa viimeksi kaudella 2006, jolloin hän esiintyi AC Oulun riveissä kahden ottelun verran. Nyt edessä on kuitenkin pysyvä paluu, sillä Nurmelan ja AC Oulun allekirjoittama sopimus tähtää useaksi vuodeksi eteenpäin.

Sopimus on 2+2-vuotinen eli seuraavien kahden kauden ajan parhaiten keskikentällä viihtyvän Nurmelan rooli on ennen kaikkea kentällä, ja sen jälkeen tarkoitus on siirtyä päätoimisesti AC Oulun urheilutoimenjohtajan tehtäviin. Urheilutoimenjohtajan tehtävät Nurmela aloittaa kuitenkin hiljalleen jo ensimmäisen vuoden aikana.

– Lähtökohta viime kauden jälkeen oli se, että haluan edelleen jatkaa peliuraani. Vaihtoehtoja oli muutamia, mutta nyt tuntui, että on oikea aika palata Ouluun. Meillä on seuran kanssa pitkän tähtäimen suunnitelma, jonka mukaan tulen lähivuosina olemaan osa seuran organisaatiota myös urheilutoimenjohtajan roolissa, Nurmela kertoo.

– Viime kaudella RoPS oli hyvä urheilullinen haaste, ja sellaisen kaipasin myös ensi kaudeksi. Koen, että AC Oululla on nyt realistinen mahdollisuus saavuttaa liiganousu ja se tavoite potkii minua myös henkilökohtaisesti eteenpäin, jatkaa Nurmela.

AC Oulussa kokenut, oululainen jalkapallomies, otetaan ilomielin vastaan.

– Seuran uskottavuuden kannalta on erittäin tärkeää saada nimekäs ja tunnettu paluumuuttaja rakentamaan koko oululaista edustusjalkapalloilua. Tämäkin sopimus tuo vahvasti uskoa siihen, että olemme oikealla tiellä, AC Oulun puheenjohtaja Matti Heikkinen toteaa.

Oulun Luistinseuran kasvatti pelasi maajoukkueuransa aikana 71 A-maaottelua Suomen paidassa ennen kuin päätti maajoukkue-edustuksensa tammikuussa 2008. Veikkausliigassa Nurmela on edustanut FC Hakaa, TPS:aa, HJK:ta sekä viime kaudella RoPS:aa, jossa hän kuului edelleen liigan avainpelaajien joukkoon.

Ulkomailla oululainen on pelannut Ruotsissa, Hollannissa sekä Saksassa.

– Suomalaispelaajista Nurmela on yksi niistä, joilla on mittavin kokemus kansainvälisiltä ja kansallisilta kentiltä. Nyt saamme hänen kokemuksensa ja tietotaitonsa jälleen oululaisen jalkapallon käyttöön. Viime kausi osoitti, että kaipaamme pelillistä johtajaa kentälle – varsinkin ensi kaudella, jolloin tavoitteemme on nousta Veikkausliigaan, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen painottaa.

– Tunnen Nurmelan pikkupojasta asti ja hänen asenteensa on aina täysi sata. Nure oli viime kaudellakin Veikkausliigan kärkipelaajia ja Ykkösessä hän tullee olemaan sarjan ykköspelaaja. Hienoa, että saamme vankkaa oululaista osaamista koko pakan keskelle, Malinen iloitsee.

Nurmelan sopimuksen myötä AC Oululla on nyt 14 pelaajasopimusta. Malisen mukaan etsinnässä on vielä 1-2 pelaajaa sekä puolustukseen että hyökkäykseen.

Mika Nurmela


s. 26.12.1971 Oulu
178cm

Ura:

1990 Oulun Luistinseura
1990 Rauman Pallo
1991 – 1992 FC Haka
1993 – 1995 Malmö FF
1994 Turun Palloseura (laina)
1995 – 1999 BVO Emmen
1999 – 2003 SC Heerenveen
2003 – 2005 FC Kaiserslautern
2005 Oulun Luistinseura
2005 HJK
2005 – 2006 Heracles Almelo
2006 AC Oulu
2006 – 2007 HJK
2008 RoPS

Suomen A-maajoukkueessa 71 ottelua, joissa 4 maalia. Maaotteluita yhteensä 121.

Saavutukset:

Suomen Cup-mestari 1994, 2006
Veikkausliigan vuoden keskikenttäpelaaja 2006