Uutinen Edustus

AC Oulu ja päävalmentaja Mika Lähderinne ovat käyttäneet sopimusoption, joka pitää Lähderinteen laivastonsinisten peräsimessä myös kaudet 2019 ja 2020.

Lähderinne tuli AC Ouluun KuPS:n organisaatiosta. Päävalmentajan sopimus julkaistaan 4.10.2017 eli tasan vuosi sitten. Sorvattu sopimus oli mallia 1+2 ja kauden mittaan käytyjen neuvotteluiden päätteeksi molemmilla osapuolilla oli halu käyttää kahden vuoden optio. Näin ollen ”Diego” luotsaa laivastonsinisiä myös kausilla 2019 ja 2020.

38-vuotias Lähderinne muistetaan AC Oulun paidasta pelaajana kausilta 2010 ja 2011. Miehen pelaajauralta löytyy otteluita Veikkausliigasta, Ykkösestä ja Kakkosesta. Valmentajana toistaiseksi varsin kokematon herrasmies on esiintynyt KuPS:n junioripuolen lisäksi JIPPO:ssa sekä PK-37:ssä.

– Olen todella iloinen, että saimme jatkosopimuksen aikaiseksi. Vaihderikkaan kauden aikana hän on pystynyt osoittamaan kykenevänsä opettamaan joukkueelle haluamansa pelitavan, yksilöiden vahvuudet huomioiden. Tähän kun lisäämme huikean työmoraalin, halun kehittyä, pedanttisen otteen ja hyvän paineensietokyvyn, on meillä kasassa paljon elementtejä menestyksekkäälle valmentajauralle. Hän on osoittanut pystyvänsä kehittymään itse ja muokkaamaan myös pelitapaa kauden aikana – näihin asioihin nojaten meillä on lupa odottaa paria pykälää lisää tulevilla kausilla, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen toteaa.

Päävalmentaja itse kommentoi jatkosopimusta tutun rauhallisesti.

– Olen erittäin tyytyväinen jatkosopimuksesta, koska saan jatkaa työtä jonka vuosi sitten aloitimme. Tulen varmasti tekemään kaikkeni joukkueen ja seuran eteen, jotta olisin luottamuksen arvoinen, Lähderinne kommentoi.

AC Oulun kausi jatkuu vielä kolmen ottelun verran. Seuraavat kaksi kohtaamista ovat vieraskentillä (FF Jaro, EIF) ja kauden viimeinen ottelu pelataan lauantaina 27.10. Raatissa. Lähderinne lupaa joukkueen taistelevan loppuun saakka mahdollisimman korkeasta sijoituksesta!