Uutinen Edustus

AC Oulu ja Mika Lähderinne ovat solmineet 1+2-vuotisen päävalmentajasopimuksen. Entinen AC Oulun pelaaja palaa kaupunkiin KuPS:n organisaatiosta.

37-vuotiaan Lähderinteen pelaajauralta löytyy kokemusta Veikkausliigasta ja Ykkösestä seuraavista seuroista: KuPS, TP-47, KPV, JIPPO ja AC Oulu. Kovaluinen toppari on edustanut lisäksi useita Kakkosen seuroja – pelaajaura päättyi PK-37 riveissä pelaajavalmentajana kauden 2013 päätteeksi.

Lähderinteen valmentajaura alkoi 2012 PK-37:n riveissä pelaajavalmentajana. Vuonna 2014 hän toimi Joensuun JIPPO:n päävalmentajana. Tämän jälkeen tie vei Kuopion Palloseuran organisaatioon, jossa hän on valmentanut seuran B- ja A-junioreita.

– Mika on entinen AC Oulun pelaaja, joten hän tuntee seuran ja kaupungin jalkapallon hyvin. Samalla hän tulee kuitenkin ulkopuolelta ja uskomme hänen tuovan sitä kautta uutta näkemystä meidän tekemiseen – unohtamatta seuran identiteettiä. ”Diego” on kunnianhimoinen voittajatyyppi, joka vaatii paljon itseltään ja ympäristöltään, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kommentoi.

Tuleva päävalmentaja tarttuu haasteeseen intoa täynnä.

– Hienoa palata muutaman vuoden tauon jälkeen AC Ouluun. ACO on tervehenkinen ja päämäärätietoinen seura, joka on tuottanut pelaajia Veikkausliigaan vuosittain. Tämä on minulle loistava ja iso haaste. Olen erittäin iloinen tästä mahdollisuudesta. Suhtaudun intohimolla valmentamiseen ja pidän vaatimustason pelaajien lisäksi myös itseäni kohtaan korkealla. Olen kunnianhimoinen ja minulla on kova polte kehittyä valmentajana, ”Diegonakin” tunnettu Lähderinne kertoo.

Lähderinteen sopimuksen myötä joukkueen taustaryhmä alkaa hahmottua pala kerrallaan – samoin joukkue. Sopimus ensi kaudesta on maalivahtivalmentaja Jani Luukkosella sekä pelaaja-valmentaja-urheilutoimenjohtaja Markus Heikkisellä.Pelaajista sopimus on ”Makon” lisäksi brassitaituri Jairilla. Lisäksi seuralla on optioita muutaman pelaajan kanssa.

– Jalkapalloihmiset, joilta hänestä tiedustelin, olivat kaikki sitä mieltä että hänellä on paljon ominaisuuksia tulla huippuvalmentajaksi. Haastattelujen aikana aloin myös itse kokea näin. Hän on rauhallinen, analyyttinen, kova tekemään töitä ja ymmärtää jalkapalloa. AC Oulu-taustaa katsoimme myös hyvällä, vaikkakin seura on ehtinyt jonkin verran muuttua kuuden vuoden aikana, Markus Heikkinen esittää.

-Sopimus astuu voimaan tammikuussa, mutta kun päävalmentaja on nyt selvillä, alkaa tiivis yhteydenpito ja joukkueen rakentaminen. Ensin katsotaan oma joukkue ja Oulun seutu, sitten Pohjois-Suomi ja muu Suomi ja lopuksi sitten ulkomaat jos tarvitsee, Mako jatkaa.

Katso alla olevasta videosta Mika Lähderinteen tekemä maali unohtumattomassa paikallisottelussa AC Oulu – OPS 21.9.2011.

ACOTV

Yhteistyössä