Uutinen Edustus

AC Oulu ja 17-vuotias topparilupaus Miika Koskela ovat solmineet jatkosopimuksen, joka pitää nuorukaisen Laivastonsinisissä kauden 2023 loppuun saakka.

Edellinen voimassa ollut sopimus olisi päättynyt kauden 2022 jälkeen, joten uusi sopimus on yhden vuoden edeltäjäänsä pidempi. Koskela debytoi AC Oulussa ja Ykkösessä jo kaudella 2019, mutta kausi 2020 oli 196-senttiselle topparille todellinen läpimurto miesten tasolla. Kokeneen Rafinhan vierellä vastuuta saanut Koskela teki 17 ottelussa kaksi maalia, jotka molemmat sattuivat olemaan vielä otteluiden voittomaaleja – KPV kaatui heinäkuussa vieraskentällä lukemin 0-1 ja nousun ratkaissut kotiottelu MP:ta vastaan päättyi unohtumattomasti lukemiin 6-0.

Koskela on kuulunut ikäluokkansa maajoukkueen vakiokalustoon, mutta hyvät otteet on huomattu myös vanhemmissa ikäluokissa – Juha Malinen kutsuikin maaliskuussa Koskelan Suomen U21-maajoukkueleirille. Valintaa voidaan pitää erittäin harvinaisena, sillä U21-maajoukkue koostuu pääosin Koskelaa kolme vuotta vanhemmista pelaajista.

– Miika teki viime vuonna läpimurron Ykkösessä ja sitä edeltävä vuonna Kakkosessa. Hänellä on kaikki valmiudet tehdä se myös Veikkausliigassa tällä kaudella. Ikää on vasta 17 vuotta jaMiika on ikäluokkansa maajoukkueen tukipilareita. Hienoa, että hän pääsi haistelemaan jo U21-maajoukkueen ilmapiiriä, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi.

– Ymmärrys itsensä likoon laittamisesta joka päivä harjoituksissa sekä ymmärrys urheilijana elämisestä harjoitusten ulkopuolella, on mennyt jälleen pykälän verran eteenpäin. Ne antavat edellytyksiä kehittyä myös jatkossa ja tavoitella isojakin asioita uralla. Olen todella iloinen uudesta sopimuksesta – molemmilta löytyi aitoa tahtoa pidentää sopimusta vuodella, joten yhteisymmärrys löytyi vaivatta, Heikkinen jatkaa.