Uutinen Edustus

AC Oulu ja 16-vuotias keskuspuolustaja Miika Koskela ovat allekirjoittaneet kauden 2022 loppuun saakka kestävän pelaajasopimuksen.

Koskela on 195-senttinen ulottuva keskuspuolustaja. Hän aloitti jalkapallon Ajax Sarkkirannan jalkapallokoulussa, jonka jälkeen edessä oli siirtyminen 10-vuotiaana ORPa:n kautta OTP:n riveihin, josta matka jatkui Oulun Luistinseuraan – nuoren miehen uraan ovat siis vaikuttaneet useat Oulun alueen junioriseurat.

Kuluvan kauden aikana ”Kossu” on pelannut OLS:n B-junioreiden lisäksi seuran edustusjoukkueessa isossa roolissa, sillä Kakkosen matseja kertyi vyölle kauden aikana 13 kappaletta. AC Oulun paidassa debyytti tapahtui ikätoveri Lasse Ikosen tavoin 31.8. pelatussa ottelussa Hakaa vastaan. Haka-ottelun reilun puolituntisen lisäksi Koskela on ehtinyt pelata tähän mennessä kuluvalla kaudella kaksi täyttä ottelua TPS:a ja MuSa:a vastaan.

Koskela kuuluu Suomen U17-maajoukkueen vakionimiin ja tämän vuoden puolella pelejä Suomi-paidassa on tilastoihin kertynyt seitsemän kappaletta.

– Olen fanittanut AC Oulua pikkupojasta saakka, joten olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Edetään askel kerrallaan, mutta tavoitteena on tietysti päästä pelaamaan vieläkin isompiin ympyröihin. Pelaajana olen vahva kaksinkamppailuissa ja sellainen ilmatilan herra. Pidän itseäni myös johtavana pelaaja, mutta tietysti näitä kaikkia osa-alueita pitää vielä kehittää Ykkösen tasolle, Koskela kommentoi.

– Miika on isokokoiseksi pelaajaksi nopea ja hyvä liikkumaan kentällä. Luonnetta löytyy ja halu kehittyä pelaajana ja urheilijana on kova. Hän uskaltaa ja osaa riistää palloja etupuolelta, ilmapeli ja pelin avaaminen on kehittynyt kovasti ja hän on tarpeeksi häijy toppariksi. Syksyn pelit AC Oulussa ovat osoittaneet, että hän pystyy jo nyt ottamaan isoa roolia Ykkösessä ja kehityksen jatkuessa rooli varmasti vain kasva, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi.

AC Oulun tuleva päävalmentaja Jyrki Ahola on myös erittäin tyytyväinen Koskelan sopimukseen.

– Totean saman, kuin Ikosen kohdalla eli mitään ei saa ilmaiseksi, mutta potentiaali on mihin tahansa. Miikan kanssa pitää saada hyvä ja ehjä talvi alle – se vaatii kovasti töitä ja sitoutumista, Ahola kertoo.