Uutinen Edustus

AC Oulu ja Tromsø IL ovat sopineet Miika Koskelan siirrosta norjalaisseuraan.

Ajax Sarkkirantaa, Oulun Rotuaarin Palloa ja Oulun Luistinseuraa juniorivuosina edustanut Miika Koskela on herättänyt mielenkiintoa Suomen rajojen ulkopuolella usean vuoden ajan. Pohjois-Norjassa pitkänhuiskean topparin edesottamuksia on kiikaroitu aktiivisesti jo pidempään. Koskela matkusti vuonojen maahan viikonlopun aikana – maanantaina mies läpäisi seuran lääkärintarkastuksen, joka sinetöi siirron lopullisesti.

Todella hyvillä fiiliksillä lähen vaikka joutuu jättämään joukkueen ja kotikaupungin. Odotukset seurasta ovat korkealla ja sarja on varmasti todella kovatasoinen. Haluan kiittää AC Oulua ja kaikkia kannattajia vuosista Laivastonsinisissä ja kaikesta tuesta matkan varrella.

Miika Koskela

Tromsø IL on perinteikäs seura, joka pelaa Norjan pääsarjassa Elitserienissä. Seuralla ei ole toistaiseksi mestaruuksia, mutta menneiltä vuosikymmeniltä palkintokaapista löytyy kaksi Norjan Cupin voittoa. 

Koskela ei ole suinkaan ensimmäinen seuraa edustanut oululainen – OLS-kasvatti Otto Fredrikson siirtyi seuraan kaudella 2017 työskennellen pelaajauran jälkeen myös toimiston puolella. AC Oulussa historian eniten otteluita pelannut OTP-kasvatti Janne Hietanen kantoi punavalkoista pelipaitaa 11 ottelun verran kaudella 2005. Veikkausliigassa KuPS:n kahtena edellisenä kautena hopealle luotsannut Simo Valakari luotsasi norjalaisseuraa neljällä kaudella ennen Kuopioon siirtymistä. 

Tavoitteena on mahdollisimman nopeasti murtautua pelaavaan kokoonpanoon ja vakiinnuttaa paikka avauksessa. Tiedän että oma taso riittää, mutta en ota liikaa paineita. Tavoitteena pidemmän päälle on nousta joukkueen ja sarjan parhaimmistoon ja sitten siirtyä taas eteenpäin kohti isompia Euroopan kenttiä. Pittää vaan painaa hommia päivä kerrallaan ja kyllä mulla riittää näläkää mennä eteenpäin.

Miika Koskela

Osa AC Oulun strategiaa on panostaa nuoriin oululais- ja suomalaispelaajiin. AC Oulu saa Koskelan siirrosta korvauksen, joka tarkoittaa palkintoa hyvin tehdystä työstä luoden uskoa myös tulevaisuuteen – seura haluaa olla ponnahduslauta eteenpäin pyrkiville lupauksille.

Huikea homma, että Miika pääsee jahtaamaan unelmiaan ulkomaan kentille. Nuoresta iästä huolimatta, Miika ehti edustaa AC Oulua viidellä eri kaudella ja on kehittynyt pelaajana tasaisen varmasti vuosien saatossa. Norjan liiga on varmasti hyvä seuraava steppi Miikalle ja Tromsøllä on historiaa olla ponnahduslautana myös Norjasta eteenpäin, jos rahkeet vain riittävät.

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Miikan joukkueeseen. Olemme seuranneet häntä jo pidemmän aikaa ja hän on mielestämme täydellinen palanen meille. Lisäksi olemme myös tyytyväisiä prosessiin AC Oulun kanssa.

Tromsø IL:n urheilutoimenjohtaja Lars Petter Andressen