Uutinen Edustus

AC Oulun Juho Meriläisellä ja Jussi Äijälällä alkavat maanantaina uudet haasteet, kun jalkapalloilijat suuntaavat varusmieskomennuksen pariin.

Meriläinen (kuvassa) ja Äijälä aloittavat varusmiespalveluksensa maanantaina Rovaniemellä Lapin Ilmatorjuntarykmentissä. Edessä on mitä suurimmalla todennäköisyydellä kuuden kuukauden palvelus, jonka on määrä päättyä tammikuussa.

– Kyllä sillä mielellä lähdetään, että puoli vuotta riittää. Jos siellä vuoden olisi, niin se olisi jo melkoisen kehno homma tälle urheilupuolelle, sillä se vaikuttaisi jo seuraavaankin kauteen, kertoi sunnuntai-iltana kotonaan alokasliitettä selaillut Meriläinen.                                                                                                                 
Aika näyttää, marssivatko miehet heti ensimmäisinä päivinä varuskunnan suuren herran puheille lomalappujen kanssa. Joka tapauksessa tarkoituksena on, ettei AC Oulun otteluita jää väliin palveluksen aikana.

Moilasen Pasi (joukkueenjohtaja) on kirjoittanut sinne anomuksen ottelu- ja harjoitusvapaista. Toivottavasti hommat menevät kitkattomasti ja pääsisi aina otteluita edeltävänä päivänä jo joukkueen harjoituksiin mukaan. Esimerkiksi Torniossa pelaava Olli Vilppola oli siellä viime kaudella ja pääsi kyllä hyvin peleihin mukaan, Meriläinen tietää.

Viikolla Meriläinen ja Äijälä harjoittelevat jonkun rovaniemeläisseuran mukana.

– Harjoittelu tulee olemaan osin omatoimista, mutta tarkoituksena on päästä mahdollisimman paljon treenaamaan myös joko RoPS:n tai sitten jonkun Kolmosen porukan mukana. Se riippuu tietenkin paljon aikatauluistakin.

Meriläinen lähtee armeijaan siinä mielessä hyvällä mielellä, että takana on erinomainen ottelu lauantaina kärkikamppailussa Viikinkejä vastaan. Myös päävalmentaja Juha Malisen kehut kerännyt Meriläinen pelasi topparin tontilla erittäin varman ottelun, ja kuului selkeästi AC Oulun parhaimmistoon.

– Kyllä omastakin mielestäni peli oli onnistunut. Alussa vähän jännitti, kun oli melkoisen isot saappaat täytettävänä. Jännitys kuitenkin purkautui kentälle päästessä ja itse kyllä yleensä nautin kovista peleistä. Kun vielä yleisöäkin oli hyvin paikalla, niin oli kiva paikka pelata. Olihan se minulle myös selkeä näytön paikka.

20-vuotias Meriläinen on kuulunut jo usean kauden ajan AC Oulun rinkiin, mutta tällä kaudella isokokoinen pelaaja on onnistunut murtautumaan myös pelaavaan kokoonpanoon seitsemässä ottelussa.

Meriläinen kokee kehityskäyrän lähteneen nousuun harjoitus- ja pelikauden aikana.

– Yleisesti ottaen olen ollut valmennukseen erittäin tyytyväinen ja varmasti jokainen jätkä on kehittynyt viime kaudesta. Itse olen saanut itseluottamusta lisää ja harjoituskauden treeniväsymystä ei ole enää ollut. Kuviot ovat alkaneet löytyä koko joukkueella ja silloin on helpompaa hoitaa myös oma tontti. Sekin auttaa, että tietää kavereiden paikkaavan jos tulee jotain ongelmia, Meriläinen korostaa.

Kavereiden apua tarvitaan epäilemättä myös edessä olevan varusmiespalveluksen aikana.

(Toimitus)