Uutinen Edustus

AC Oulun kausi päättyi lauantaina, mutta joukkueen pelaajista Matias Ojalan pelit jatkuvat edelleen. Ojala on parhaillaan alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana Portugalissa aloittamassa EM-alkukarsintaa.

Suomen joukkue kokoontui reissua varten jo perjantaina Helsingissä, jonka johdosta Ojalalta jäi väliin AC Oulun kauden päätösottelu. Suomi taistelee EM-alkukarsinnassa samassa lohkossa Romanian, Portugalin ja Venäjän kanssa.

– Tämä on kaikista lohkoista ennakkoon ehkä se kaikista kovin. Portugali ja Romania ovat olleet näissä ikäluokissa kovia, eikä Venäjää voi lilliputtina tässä lajissa pitää. Tästä lohkosta ei heikkoja joukkueita löydy, joukkueen päävalmentaja Ilkka Mäkelä tuumaa Palloliiton verkkosivuilla.

Lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee suoraan keväällä pelattavaan jatkokarsintaan. Tie on Suomelle vaikea, mutta ei missään nimessä mahdoton.

– Nämä ovat kauden tärkeimpiä pelejä ja nyt on hyvä aika tehdä myös parhaat pelit. Romaniassa ja Portugalissa kaudet ovat alkuvaiheessa, samoin kuin Venäjällä. Joten siinä mielessä olemme hiukan eri tilanteessa, painottaa Mäkelä.

Suomi harjoitteli ottelustadionilla Santa Comba Dãolla sunnuntaina ja maanantaina edessä on klo 18 starttaava avausottelu Romaniaa vastaan. Keskiviikkona vastassa on isäntämaa Portugali ja lauantaina kohdataan Venäjä.

Ojalalla riittää kiireitä myös Portugalin reissun jälkeen, sillä maanantaina keskikenttäpelaaja valittiin mukaan myös alle 19-vuotiaiden EM-alkukarsintaryhmään, joka pelaa marraskuun puolivälissä Hollannissa. Samaan joukkueeseen AC Oulusta nimettiin Ojalan lisäksi maalivahti Juhani Pennanen sekä Joni Mäkelä.

(Toimitus)
Lähde: Palloliitto