Uutinen Edustus

Slovakia-pelit ovat joukkueelle tärkeät, sillä kyseessä ovat viimeiset maaottelut ennen EM-alkukarsintaa, joka pelataan lokakuun lopulla Portugalissa.

Ensimmäinen ottelu pelattiin jo tiistaina, ja siinä Slovakia oli Suomea parempi niukasti 1-0-lukemin. Ottelun ainokainen syntyi 56. minuutilla, mutta tappiosta huolimatta täydet 90 minuuttia pelannut AC Oulun 16-vuotias Ojala kuului illan eliittiin.

– Topparipari ja keskikentän sydän Matias Ojala olivat parhaiten onnistuneet tänään. Hyökkääjiltä toivon hieman malttia. Ojala ja Joel Mero toivat uutena parina vahvuutta keskisektorin pelaamiseemme. Odotan, että maaleja tulee kyllä, peli on sen verran hyvän näköistä. Torstaina on vuorossa uudet kujeet, Suomen valmentaja Kai Nyyssönen totesi Palloliiton verkkosivuilla.

Joukkueet kohtaavat siis uudelleen torstaina.

AC Oulun sopimuspelaajista myös maalivahti Juhani Pennanen sekä keskikenttäpelaaja Joni Mäkelä on valittu nuorten maajoukkueeseen. Kaksikko edustaa Kimmo Lipposen valmentamaa Suomen alle 19-vuotiaiden joukkuetta oman ikäluokkansa EM-alkukarsintaan valmistavissa maaotteluissa lokakuussa Sveitsissä. Suomi kohtaa Sveitsin 9. ja 10.10.

(Toimitus)