Uutinen Edustus

AC Oulun Matias Ojala sekä Anselmi Nurmela ovat valittu edustamaan Suomen jalkapallomaajoukkueita. Ojala pelaa sinivalkoisissa Walesia ja San Marinoa vastaan alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa. Nurmela kuuluu puolestaan alle 19-vuotiaiden joukkueeseen, joka kohtaa Kreikan kahdesti harjoitusotteluissa.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue eli tuttavallisemmin Pikkuhuuhkajat kohtaavat Turussa perjantaina 5.9. Walesin ja Maarianhaminassa San Marinon neljä päivää myöhemmin. Ottelut ovat osa EM-karsintoja, joten panokset kotiotteluissa ovat korkeat. AC Oulun Matias Ojala odottaa peleiltä paljon.

– Mahtavaa olla joukkueessa mukana. Kun Suomen nimilistaa katsoo, niin siellä on todella kovia nimiä. Omalta kohdaltani kuluva kesä on ollut vaikea, mutta kunto alkaa pikku hiljaa löytyä ja nämä ottelut lisäävät motivaatiota entisestään – on aina hienoa pukea Suomen pelipaita päälle, Ojala kertoo.

U19-maajoukkue kohtaa tuplakotiottelussa Kreikan. Perjantaina 5.9. pelipaikkana toimii Lohja ja sunnuntaina 7.9. pelataan Nummelassa. Ottelut toimivat valmistautumisena tuleviin EM-karsintoihin. Laivastonsinisten Anselmi Nurmela on noussut ryminällä maajoukkueen vakiokasvoksi.

– Karsinnat ovat ovella ja nyt haetaan asetelmia niihin. Kreikka on iso jalkapallomaa ja heiltä löytyy taatusti kova joukkue. Maajoukkuepelit ovat paitsi mukava lisä sarjapeleihin, niin näyttöikkunoita suurempiin ympyröihin. Oma kausi Ykkösessä on sujunut nousujohteisesti, joten hyvällä itseluottamuksella maajoukkueeseen lähdetään, Nurmela päättää.

AC Oulu kohtaa kuluvan viikon perjantaina kotiottelussa JJK:n. Ojala sekä Nurmela ovat siis poissa tärkeästä koitoksesta, jossa sarjataulukossa peräkkäisiltä sijoilta löytyvät joukkueet taistelevat sarjapisteistä. Ottelu Raatin stadionilla alkaa kello 18:30.


Anselmi Nurmela edustaa puolestaan U19-maajoukkuetta (Kuva: Jouko Kylmäoja)