Uutinen Edustus

AC Oulu saa riveihinsä kaksi erittäin mieluisaa nimeä, kun Matias Ojala ja Aapo Heikkilä tekevät paluun laivastonsinisten kokoonpanoon sunnuntain kotiottelussa HIFK:ta vastaan. Kipinöivä kamppailu kahden huippuvireisen joukkueen välillä pelataan Raatissa kello 18:30 alkaen.

Ojala siirtyi saksalaisjätti HSV:n riveihin kesken viime kauden lainasopimuksella. Laina-aika Hampurissa kului pääasiassa U19- ja reservijoukkueen riveissä, mutta taitava ja vikkelä keskikenttämies pääsi haistamaan myös edustusjoukkuetunnelmia muutamissa harjoituksissa. Laina-aika päättyi kuitenkin ikävästi, sillä Ojala sairastui mykoplasmaan – edessä oli paluu Ouluun ja pitkä kuntoutumisjakso. Nyt 19-vuotias suurlupaus on jälleen pelikuntoinen ja valmiina palaamaan täyteen iskuun AC Oulun riveissä.

20-vuotias Aapo Heikkilä löi itsensä läpi ja kannattajien sydämmiin viime kaudella – tuulennopea vauhtikone esitti loistavia otteita läpikauden. Vuoden vaihteessa alkanut varusmiespalvelu sotki alkutalven suunnitelmia ja lopputalvesta Heikkilä koki Ojalan kohtalon sairastumalla niin ikään mykoplasmaan. Raskas aika kuntoutuksen parissa alkaa olla nyt selätetty ja myös Heikkilä on valmiina palaamaan laivastonsiniseen pelipaitaan ja antamaan panoksensa loppukauden ajan.

– Olen poikien puolesta todella iloinen – heille kevät ja kesä on ollut varmasti henkisesti todella raskasta aikaa. Nyt ollaan onneksi voiton puolella, mutta maltti tulee säilyttää sillä heiltä ei vielä voida odottaa täydellisiä suorituksia. Pienin askelin uskon heistä olevan meille vielä suurta iloa tiukan loppukauden aikana. Joukkue, koko seura ja kannattajat saavat takaisin kaksi nuorta ja lahjakasta oululaispelaajaa, joka on äärettömän hieno asia, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.


Aapo Heikkilä pelasi upean debyyttikauden 2013 (Kuva: Jouko Kylmäoja)