Uutinen Edustus

AC Oulu ja 61 A-maaottelun mies Markus Heikkinen ovat solmineet kolmivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimus astuu voimaan 1.1.2016. Pelaamisen lisäksi Heikkisen rooliin kuuluu AC Oulun käynnistyvän junioritoiminnan koordinointi.

AC Oulu saa kovan luokan vahvistuksen ensi kaudeksi, kun 36-vuotias Markus ”Mako” Heikkinen palaa pitkältä kierrokseltaan takaisin kotikonnuilleen Ouluun. Heikkisen sopimus  AC Oulun kanssa on kolme vuotta pitkä, mutta konkari etenee pelaamisen kanssa ”vuosi kerrallaan”.

Viimeksi Oulussa kaudella 1996 pelannut Heikkinen on koulutukseltaan puolustava keskikenttäpelaaja, mutta viime kausina hänet on totuttu näkemään topparin tontilla. Urallaan 61 A-maaottelua pelannut Heikkinen omaa kokemusta ulkomailta Portsmouthista, Aberdeen FC:stä, Luton Townista, Rapid Wienistä, sekä IK Startista. Pisimpään ”Mako” viihtyi ulkomailla Wienissä, jossa hänelle kertyi Rapidin riveissä 173 ottelua kuuden kauden aikana, vuosina 2007-2013.

Ulkomaan kiertueen jälkeen hän siirtyi Helsingin Jalkapalloklubin riveihin, jossa jykevä puolustuksen tukipilari taistelee vielä tänäkin vuonna Suomen Mestaruudesta. Heikkisen arvostuksesta ja tasosta pelaajana kertoo valinta HJK:n parhaaksi pelaajaksi kaudella 2014.

– Jos joku paikka on minulle koti, se on ehdottomasti Oulu. Olen kiertänyt jalkapallon perässä pitkään, mutta olen aina halunnut palata tänne. Perhe on asettunut Knuutilankankaalle ja minä tulen heti kauden päätyttyä perässä. Toivottavasti AC Oulu hoitaa paikan Veikkausliigaan jo ensi kaudeksi, mutta se ei ole sopimukselle mikään ehto – haluan olla kehittämässä oululaista jalkapalloa myös kentän ulkopuolella, Heikkinen kertoo.

AC Oulun valmennus- ja seurajohdossa ollaan odotettu Heikkisen paluuta jo useamman vuoden ajan.

– Mako tuo tajuttoman määrän jalkapallotietoa ja -taitoa kaupunkiin. Mika Nurmelan paluu oli aikoinaan älyttömän iso juttu ja tämä on samaa tasoa. Mako on edelleen yksi Veikkausliigan parhaista pelaajista, joten pelillinen merkitys on meille valtava. Tähän kun lisätään panos valmennus- ja junioripuolella, voidaan todeta seuran olevan todella tyytyväinen, AC Oulun manageri Timo Kalermo toteaa.

AC Oulu käynnistää junioritoiminnan

Heikkisen paluun myötä AC Oulu on päättänyt käynnistää junioritoiminnan. Aikaisemmin vain edustusjoukkueeseen keskittyneen AC Oulun kannalta toiminnan käynnistäminen on erittäin merkittävä siirto. Seura on käynyt eri toimijoiden kanssa usean vuoden ajan keskusteluja oululaisesta juniorikentästä ja sen kehitystarpeista.

– Päätös toiminnan aloittamisesta on tehty. Nyt alkaa neuvottelu yksityiskohdista, mutta haluamme ehdottomasti kaikki alueen seurat mukaan. Aikataulullisesti haluamme edetä nopeasti. Meidän fokus on yksinomaan kilpaurheilussa ja jokaiselle alueen seuralle tulee löytää oikea ja oma tärkeä rooli. Pääpaino tulee olemaan vanhimmissa ikäluokissa. Pian pelattavassa HJK-Cupissa on kaksi alueen seuroista koottua yhdistelmäjoukkuetta, jotka pelaavat AC Oulun nimellä, mutta tämä oli enemmän yksittäinen projekti, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kertoo.

– Tässä kohtaa koimme, että meidän tulee ottaa isännän rooli. Emme kuitenkaan halua astua kenenkään varpaille. Pelaajaputki edustusjoukkuetasolle täytyy saada yhtenäisemmäksi ja meidän täytyy pystyä tarjoamaan sille resursseja, jotta voimme nauttia AC Oulun väreissä yhä useamman ja paremman oululaispelaajan otteista, Meriläinen jatkaa.

AC Oulu on perustanut junioritoiminnalle oman yhdistyksen.