Uutinen Edustus

AC Oulun valmennus- ja taustaryhmä kaudelle 2019 on kasassa. Uutena miehenä Mika Lähderinteen apuvalmentajana nähdään Marko Kurikka. Jani Luukkonen jatkaa maalivahtivalmentajana, Pasi Moilanen joukkueenjohtajana ja Pekka Juntunen huoltajana. Hieronnasta vastaa edelleen MOKU:n Arttu Siira ja seuran lääkäri on puheenjohtaja Ville Puukka. Fysioterapiasta vastaan yhteistyökumppani Terveystalon Ari Korkala.

Uusi kasvo AC Oulun valmennustiimissä on Marko Kurikka. Edustusjoukkueen apuvalmentajan pestin lisäksi hän aloittaa myös seuran akatemiajoukkueen apuvalmentajana. Kurikka on Kuopion Palloseuran kasvatti, jonka oma pelaajaura kului Pohjois-Savon eri seuroissa kuten Kingeissä, Kufu-98:ssa, PK-37, WJK:ssa ja KuKi:ssa. Valmentajauran kannuksia löytyy edustusjoukkuetasolta Kakkosesta ja Kolmosesta, mutta yhteys Ouluun tulee päävalmentaja Mika Lähderinteen kautta – Kurikka on toiminut ”Diegon” aisaparina KuPS:n A- ja B-junioreissa.

– Hienoa tulla mukaan AC Oulun perheeseen. Itsellä on kova halu kehittyä valmentajana Oulu on siihen tällä hetkellä paras paikka. Seurassa on todella hyvä meininki päällä ja se on näkynyt jo joulukuun harjoitusjaksolla. Uskon, että vuosi 2019 tullaan muistamaan Oulussa hienona vuotena, Kurikka kommentoi.

Jani Luukkonen pelasi aikoinaan AC Oulun tolppien välissä kunnioitettavat 106 ottelua. Tämän jälkeen ”Jantsa” on kuulunut AC Oulun valmennusryhmään jo vuosien ajan. Vastuu kokonaisvaltaisesta valmennuksesta on kasvanut vuosi vuodelta.

Pasi Moilanen tunnetaan kentän reunalta herrasmiehenä, jonka temperamenttinen luonne tulee aika ajoin esiin. Joukkueenjohtajana jatkava Moilanen on edustanut seuraa kaudesta 2006 alkaen.

Pekka ”Pexi” Juntunen tuli seuraan vapaaehtoisena kaudelle 2013 ja on siitä saakka vastannut joukkueen huoltajan tehtävistä. Juntunen toimii jatkossa myös akatemiajoukkueen huoltajana ja uuden työsopimuksen myötä tuo työpanosta myös seuran toimistolle – Juntunen on hoitanut joulukuussa mm. seuran asuntovuokraustoimintaa.

Joukkueen lääkärinä jatkaa seuran puheenjohtaja Ville Puukka, fysioterapeuttina Terveystalon Ari Korkala ja hierojana MOKU:n Arttu Siira.