Uutinen Edustus

AC Oulu ja Marius Könkkölä ovat tehneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

AC Oulun uusin pelaaja on Marius Könkkölä, joka saapuu Ouluun Belgiasta. 18-vuotias keskikenttäpelaaja on viettänyt kaksi edellistä kautta K.R.C Genkin juniorijoukkueissa.

“Olen erittäin hyvillä fiiliksillä tulossa Ouluun. AC Oulussa on mielenkiintoinen valmennus, josta olen kuullut pelkästään hyvää. Keskustelu valmentajien kanssa vakuutti minut myös siitä, että tämä on minulle hyvä ympäristö ja askel. Olen tosi innoissani siitä, että siirto onnistui nyt ja pääsen jo treenikaudelle mukaan. Tavoitteena on saada muun joukkueen kanssa Veikkausliigassa hyvä sijoitus.”, kommentoi Marius Könkkölä sopimusta ja tulevaa kautta.

Jo 16-vuotiaana ulkomaan kentille lähtenyt nuori mies palaa kotimaan kamaralle hyvin motivoituneena ja korkein tavoittein.

“Henkilökohtaiset tavoitteet ovat kovat. Takana on kaksi mielenkiintoista, mutta koronan ja loukkaantumisen takia myös rikkinäistä vuotta Belgiassa. Nyt haluan päästä hyvään pelirytmiin ja tuoda seuraavan kahden vuoden aikana AC Oulun peliin selvää lisäarvoa.”, lisää Könkkölä omiksi tavoitteikseen.

HJK-kasvatti on esiintynyt myös juniorimaajoukkueissa kolmessa eri ikäluokassa ja on myös tehnyt yhden maalin U16-maajoukkueessa Chileä vastaan.

“Marius Könkkölä on erittäin mielenkiintoinen nuori pelaaja ja hän pystyy pelaamaan sekä laiturina että kymppinä. Könkkölä on hyvä kuljettamaan, ohittamaan ja kääntymään ahtaissa tiloissa. Lisäksi hän kykenee auttamaan joukkuetta puolustussuuntaan hyvin vikkelillä jaloillaan prässi- ja riistotilanteissa.”, kommentoi urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen nuoren keskikenttäpelaajan ominaisuuksia.

Urheilutoimenjohtajan harteilla on paljon vastuuta, mutta aivan yksin hänenkään ei tarvitse kaikkea hoitaa ja neuvotteluiden vetoapua saa myös valmennukselta.

“Mahtava homma, että saatiin houkuteltua Marius Ouluun. Kiinnostusta oli laajalti muuallakin, mutta kiitos Mariuksen ja Tavikaisen Teemun yhteisen menneisyyden, päästiin työstämään siirtoa hyvissä ajoin, mikä varmaan osaltaan auttoi kääntämään vaakakupin meidän suuntaan.”, lisää Heikkinen vielä Könkkölän sopimusneuvotteluiden taustoja.