Uutinen Edustus

AC Oulun pelaajat huhkivat tällä viikolla beep-testin parissa, jossa pelaajien kestävyys joutui tosipuntariin. Päävalmentaja Juha Malinen katselee tyytyväisenä testin tuloksia.

Beep-testissä mitataan pelaajien kuntotasoa ja juoksukestävyyttä. Pelaajat juoksevat ns. ”beepistä beeppiin” 20 metrin väliä edestakaisin. Tahti kiihtyy testin aikana niin kauan, kunnes pelaajat väsähtävät.

AC Oulu piti edellisen beep-testinsä reilu kuukausi sitten ja siihen verrattuna keskiarvot parantuivat reippaasti.

– Fysiikkavalmentajamme Risto Keskitalon johdolla olemme saaneet selkeästi joukkuetta eteenpäin nopeus- ja voimapuolella. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että Risto on saatu mukaan ja myös pelaajien suhtautumiseen. Meidän fyysinen ja pallollinen harjoittelu ovat hyvin ammattimaisella tasolla, kiittelee päävalmentaja Juha Malinen.

Beep-testin ykkönen oli yllätysnimi, sillä ylivoimainen voittaja oli maalivahti Dennys Rodrigues, jonka tulos oli huikea 24 minuuttia ja 40 sekuntia.

– Olen tehnyt 12 vuotta näitä testejä ja tämä oli kaikki vuodet mukaan luettuna kaikkien aikojen paras tulos! Maalivahdit ovat yleensä tässä testissä heikoimmilla ja juoksevat noin 10-14 minuuttia, joten tämä oli aivan hurja tulos. Ja kaiken lisäksi hänelle tyypillisesti kädet pelasivat ja suu kävi koko ajan testin aikana. Ihmeellinen mies, äimisteli Malinen.

Myös muun joukkueen kestävyystaso on parantunut maaliskuun testiin verrattuna.

– Yli 50 prosenttia joukkueesta paransi, joten nämä ovat hyvin rohkaisevia tuloksia. Tulokset ovat tärkeitä erityisesti siinä mielessä, että niiden mukaan joukkue jaksaa rohkeaa sekä aktiivista pelitapaa, Malinen korostaa.

Rodriguesin jälkeen 20 minuutin pintaan jaksoivat Fitim Syla, Henri Hanhela, Jarno Tenkula, Tommi Siekkinen ja Simo Myllymäki.

– Heidänkin tulokset olivat kiitettäviä. He ovat myös karvauspelaajiamme, joten hyvä kestävyys on erittäin tärkeää, huomauttaa Malinen.

AC Oulu pelaa seuraavan harjoitusottelunsa lauantaina klo 14, jolloin PS Kemi saapuu vieraaksi Heinäpään tekonurmelle. Viime päivien lumisateiden vuoksi Castrenin kenttä ei ole vielä pelikunnossa ja tämän viikon AC Oulu on joutunut harjoittelemaan sisätiloissa Arina Areenalla.