Uutinen Edustus

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen suitsutti joukkojaan lauantaina pelatun kauden päätösottelun jälkeen.

AC Oulu kaatoi viimeisellä kierroksella PS Kemin Raatin stadionilla puhtaasti 3-0-lukemin ja päätti kauden kunniakkaaseen suoritukseen.

– Tämä joukkue, joka voitti PS Kemin 3-0, osoitti myös sillä tuloksella, että siihen kuuluu paljon hyviä urheilijoita. Haasteita on ollut kovasti, mutta heinäkuun lopusta lähtien olemme pelanneet erittäin hyvää jalkapalloa. Joukkueelle kuuluu iso kiitos, Malinen totesi.

AC Oulu sijoittui Ykkösen lopullisessa sarjataulukossa kolmanneksi 48 pisteellä. Veikkausliigaan nousi 52 pistettä kerännyt FC Lahti, jonka visiitti Ykköseen jäi näin ollen yhden kauden mittaiseksi. Lauantaina varmistui myös se, että RoPS putoaa Veikkausliigasta ensi kaudeksi takaisin Ykköseen.

Malisen mukaan kaikki AC Oulun pelaajat voivat vielä nostaa vahvasti profiiliaan jalkapalloilijoina tulevina vuosina – aina jopa joukkueen ikäpresidenttiä, tapaninpäivänä 40 vuotta täyttävää Mika Nurmelaa myöten.

– Mitä enemmän olemme yhdessä ja pystymme tekemään töitä hyvissä olosuhteissa, sitä paremmiksi tulemme. Nyt on katsottava eteenpäin.

Kauden 2011 päätösottelussaan AC Oulu oli erityisen vahva ottelun alkuminuuteilla, sillä jo 9 minuutin pelin jälkeen taululla seisoivat 2-0-lukemat.

– Pystyimme pelaamaan nopeaa ja hallittua syöttöpeliä. Se on juuri kauden vanhentuessa kehittynyt huomattavasti ja tästä olen todella iloinen. Toivon kaikkea hyvää PS Kemille, vaikka Kakkosesta ei ole helppoa nousta, Malinen totesi.

Vierasjoukkuetta valmentanut entinen maajoukkuepelaaja Juhani ”Hiski” Himanka korosti sitä, että AC Oulun tekemisestä paljastui selkeästi ammattilaisjoukkueen meno.

– Se näkyi huolellisuudesta, seinäsyötöistä, yhden kosketuksen pelistä, haltuunotoista ja erikoistilannevariaatioista. Millään muulla tämän sarjan joukkueista nämä asiat eivät ole tuollaisella tasolla, Himanka kehui.

Himangan mielestä AC Oulun peliä oli myös miellyttävää seurata vierasjoukkueen valmentajanakin, vaikka piina oli varmasti vahva kovassa pyörityksessä

– Siinä oli varmasti paljon asioita, joita olette treenanneet. Kun joukkueen pelaajien vahvuudet osataan hyödyntää, pelistä tulee kivaa seurattavaa. Ja minun ollessani PS Kemin valmentajana kohtasimme kaikki sarjan kärkijoukkueet OPS:aa lukuun ottamatta. Näitä kaikkia joukkueita me veimme välillä kunnolla, mutta AC Oulua saimme vain pieniä hetkiä vietyä ja prässättyä, Himanka suuntasi sanansa vieressä istuneelle Maliselle.

PS Kemin kausi päättyi siis lopulta kovin mollivoittoiseen sävyyn, koska ensi kaudeksi seuran tie vie sarjaporrasta alas Kakkosen suuntaan. Kesken kauden valmennusvastuun ottanut Himanka löysi keskeisen syyn ongelmiin hyökkäyspään toimimattomuudesta.

– En syytä Pähtilää, Räihää tai muita hyökkääjiä, koska yhtäkkiä ei kelle tahansa voi sanoa, että ala hyökkäämään. Olen itsekin joskus pelannut ja kun ollaan lähellä maalia, niin sen käskyn pitäisi tulla selkäytimestä, että miten nopeiten ehdin tuohon palloon ja tehdä maalin.

– Jos meillä olisi ollut tällaisiä hyökkääjiä, niin viimeisessä pelissä olisi varmasti ollut matemaattisia mahdollisuuksia säilyä, Himanka pyöritteli PS Kemin peliä koko kauden ajan häirinneestä kroonisesta viimeistelyongelmasta.

AC Oulu kiittää kaikkia kannattajiaan, yhteistyökumppaneitaan, talkoolaisiaan sekä muita toiminnassa mukana olleita kaudesta 2011! Tavataan jälleen ensi kaudella!

(Toimitus, Olli Kohonen)