Uutinen Edustus

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kiitteli joukkojaan vahvasta noususta sekä kasvamisesta JJK-ottelun aikana. AC Oulu nousi tappioasemasta tärkeään 2-1-voittoon Ykkösen kärkikamppailussa.

Molempien joukkueiden valmentajat olivat ottelun jälkeen usean katsojan kanssa samaa mieltä siitä, että lauantaina nähtiin hyvätasoinen ja jännittävä ottelu. AC Oulun leirissä mieli oli luonnollisesti vieraita parempi, kun pistepotti jäi pohjoiseen.

– Näimme yleisöön menevän ja hyvätasoisen jalkapallo-ottelun, jossa pelasi kaksi hyvää joukkuetta. Meillä oli ehdottomasti vastassa vahva joukkue. Sekä meillä että JJK:lla oli täsmälleen samat tilastot sarjataulukossa ja kaiken lisäksi olemme pelanneet samoja joukkueita vastaan. Etukäteen oli siis tiedossa, että edessä on todella tiukka peli, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen aloitti.

– JJK on älyttömän hyvin organisoitu joukkue, jossa pelaajilla on selkeät tehtävät ja kaiken lisäksi oikein paha fyysinen kärkipari. Olimme ensimmäiset 20 minuuttia todella suurissa ongelmissa heidän kanssaan ja asetelma oli vähän sellainen miehet vastaan pojat, myönsi Malinen.

JJK siirtyi ottelussa johtoon 14. minuutilla, kun alati vaarallinen kärkihyökkääjä Babatunde Wusu pääsi iskemään muuten erinomaisen ottelun pelanneen maalivahti Dennys Rodriguesin eteensä torjuman pallon sisään. Hiljalleen AC Oulu pääsi kuitenkin paremmin ja paremmin vieraiden kyytiin mukaan.

– Tässä joukkueessa on äärimmäisen hyvä henki ja joukkue kasvoi ottelun aikana hirveästi. Pystyimme ottelun edetessä viemään keskikenttäpeliä ja vastaamaan JJK:n fyysiseen kärkipariin. Hyökkäyspelissäkin saimme hyviä onnistumisia, vaikka sillä osa-alueella onkin edelleen paljon hiomista, jälleen tuttuun tapaansa aktiivisesti ja suurella intohimolla omiensa peliä ohjannut Malinen iloitsi.

JJK:n päävalmentaja Ville Priha oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen, mutta kauden ensimmäisestä sarjatappiosta huolimatta myös Priha kiitteli pelin tasoa.

– Tämä oli hyvätasoinen kamppailu, jonka molemmat joukkueet halusivat kovasti voittaa. Oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tiesimme jo etukäteen, että tämä on paha paikka, sillä AC Oulu on yksi sarjan suosikeista ja aloittanut kauden erittäin hyvin. Kova kahina tulikin.

– Saimme otteluun avausmaalin ja se oli loistava alku. Olimme mielestäni koko pelin ajan aktiivisia ja energisiä. En voi olla pettynyt kenenkään peliin, mutta tietenkin tappio masentaa. AC Oulu käytti maalipaikat hienosti ja ansaitsi sitä kautta voittonsa. Meilläkin oli hyviä paikkoja lisämaaleihin, mutta ei mennyt nyt sisään, Priha mietti. 

Lopputuloksen jälkeen sarjakakkosen AC Oulun ja neljänneksi pudonneen JJK:n välillä on sarjataulukossa eroa kaksi pistettä. Lauantain ottelun perusteella molempien joukkueiden voi ennustaa pysyvän mukana sarjan kärkikahinoissa myös kauden edetessä.

AC Oulun kausi jatkuu tiistaina Suomen Cupin 5. kierroksen ottelulla joensuulaista Jippoa vastaan Castrenissa. Seuraava ottelu Ykkösessä on ensi lauantaina niin ikään Jippoa vastaan – sillä kertaa Joensuussa.