Uutinen Edustus

(05.07.2008)

Sekä AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen että Viikinkejä luotsaava Toni Korkeakunnas olivat lauantain ottelun jälkeen samaa mieltä siitä, että vastakkain olivat Ykkösen alkukauden tasokkaimmat joukkueet.

Katso Urheiluruudun juttu ottelusta

AC Oulun ja Viikinkien ottelu oli suhteellisen tyypillinen kärkikamppailu, jossa virheitä välteltiin, eikä ylimääräisiä riskejä otettu kummassakaan leirissä. Myös lopputulos, maaliton tasapeli, oli tyypillinen päätös kahden tasaväkisen joukkueen kohtaamiselle.

Molempien joukkueiden päävalmentajat olivat ottelun jälkeen samoilla linjoilla siitä, että tasapeli oli kokonaisuutena oikeutettu lopputulos kahden kovatasoisen joukkueen kohtaamisessa.

– Tämä oli hyvä Ykkösen peli, jossa oli vastakkain kaksi hyvin organisoitua joukkuetta. Molemmat joukkueet ovat täynnä nimenomaan urheilijoita. Siellä oli kentällä paljon eri junnumaajoukkueissa esiintyneitä pelaajia sekä liigassa pelanneita – eli tulevia ammattilaisia. Tähän mennessä näkemistäni joukkueista oli nyt kentällä kaksi parasta ryhmää, AC Oulun Juha Malinen totesi.

Sarjajohtaja Viikinkien valmentaja Toni Korkeakunnas antoi tunnustusta kotijoukkueelle.

– Me aloitimme ottelun pirteästi, mutta nyt oli tälle kaudelle ensimmäistä kertaa sellainen vastustaja, että olimme fyysisessä pelissä hieman ihmeissään. Emme päässeet pelaamaan iloista ja hyvää hyökkäyspeliämme. Rytmi katosi, mutta se oli täysin kotijoukkueen aggressiivisen ja hyvän kamppailupelin ansiota.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme ehkä hieman niskan päällä, mutta toisella jaksolla olimme ensimmäistä kertaa tällä kaudella vastaanottava osapuoli. Selvisimme onneksi kuivin jaloin, vaikka mitään paniikkia ei tullutkaan. Kyllä me olemme tyytyväisiä tähän pisteeseen. sillä vastassa oli selkeästi kovin vastustaja tähän mennessä, Korkeakunnas tiivisti.

Myös Juha Malinen oli suhteellisen tyytyväinen lopputulokseen, vaikka myös voitto olisi ollut otettavissa.

– Nolla omiin ja siitä olen iloinen. Mutta tietysti pikkaisen kismittää se, ettei tullut sellaista ihan nappimaalisuoritusta. Pelistämme jäi ehkä puuttumaan sellainen räväkkä hyökkääjä, joka olisi ajanut sinne boksiin kunnolla. Olimme kuitenkin kokonaisuutena hallitsevampi osapuoli.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta kärkiottelun luonteeseen sopien suhteellisen varovaista peliä. Pallo viuhui kertaalleen sekä AC Oulun maalivahti Dennys Rodriguesin että Viikinkien veräjänvartija Luis Fernandon taakse, mutta Viikinkien maali oli paitsio ja oululaisten osumaa ennen nähtiin maalivahdin häiritsemistä.

Toisella puoliajalla AC Oulu otti isännän otteet ja hallitsi pallollista peliä.

– Meidän lähtökohtamme oli ottaa heti ylhäältä Viikingeiltä tila pois. Viikingit ei päässyt varmasti haluamaansa palloralliin alakerrasta, vaan he joutuivat pelaamaan pitkää palloa. Omassa pelissämme puolestaan oli ensimmäisellä jaksolla se puute, että emme päässeet hyökkäyksissä vastustajan selustaan. Viikingit sai riistettyä palloja ja sitä kautta he pääsivät usein koko joukkueella hyökkäämään.

– Toisella jaksolla siihen tuli muutos, kun pelasimme nöyrästi selustaan palloa. Pääsimme hyökkäyksissä pidemmälle ja se aiheutti sen, ettei Viikingit päässyt vastahyökkäyksiin oman puolustuksensa edestä, Malinen analysoi.

AC Oulun kokoonpanossa oli lauantaina kaksi merkittävää muutosta alkukauteen verrattuna. Suurin kysymysmerkki ennen ottelua löytyi puolustuksesta, kun joukkueen luottotoppari Boussad Houche oli pelikiellon vuoksi sivussa. Houchen paikalla pelasi kärkiottelussa Juho Meriläinen, joka onnistui loistavasti.

Meriläinen jätti viime kaudella liigassa pelanneen, vaarallisen hyökkääjä Justus Vajanteen, varjoonsa.

– Meriläinen oli yksi parhaista pelaajistamme. Hän teki erittäin ison määrän katkoja ja pelasi maltillisesti. Pelaamalla kehittyy ja Juho on kehittynyt todella kovasti. Monet ovat sitä epäilleet, mutta Juho on fiksupäinen jätkä, josta tulee vielä loistava toppari. Vajanne on kokenut pelaaja, mutta Juho voitti monta palloa häntä vastaan, kehui Malinen.

Toinen kokoonpanomuutos nähtiin hyökkäyspäässä, sillä oikeana laitahyökkääjänä pelasi lähes 70 minuutin ajan normaalisti keskikentällä esiintyvä Iyam Friday.

– Lähtökohta oli se, että Viikinkien Mika Helinin vasemmalla jalalla pelaaminen täytyi saada pois. Friday teki siinä hienon työn, sillä Helin ei montaa kertaa päässyt avaavia syöttöjä tekemään, Malinen perusteli.

Lauantain lopputuloksen jälkeen Viikingit jatkaa sarjakärjessä kaksi pistettä AC Oulun edellä. Molemmat joukkueet ovat myös edelleen sarjan ainoat tappiottomat ryhmät.

Malinen sai pelin jälkeisessä lehditötilaisuudessa kuulla jälleen kysymyksen siitä, minkälaisia tavoitteita AC Oululla jatkossa on erinomaisen alkukauden jälkeen.

– Meillä on nyt takana kymmenen ottelua ja voi sanoa, että kyllä me olemme tähän sarjaan kotiutuneet. Jos ajatellaan korkeampia tavoitteita, niin sellaisia ei ole vielä julkisesti olemassa, Malinen vastasi.

OTTELUN TAPAHTUMAT

Seuraava ottelu AC Oululla on edessä ensi sunnuntaina, jolloin Castrenille saapuu vieraaksi PS Kemi.

(Toimitus)