Uutinen Edustus

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kiitteli joukkojaan miehekkäästä taistelusta Hämeenlinna-ottelun toisella puoliajalla, mutta oli luonnollisesti pettynyt kauden ensimmäiseen tappioon.

KATSO VIDEOKOOSTE OTTELUSTA:
AC Oulu – Hämeenlinna.wmv (39Mt)

FC Hämeenlinna tiedettiin jo etukäteen äärimmäisen vaaralliseksi vastustajaksi. Hämeenlinnalaisten edellisestä tappiosta on aikaa jo yli kaksi kuukautta ja joukkue on noussut sarjassa salakavalasti jo aivan kärjen tuntumaan.

Hurjan putken aikana hämeenlinnalaispelaajien itseluottamus on noussut kovaan lentoon, ja se näkyi lauantaina Castrenissa. Vierasjoukkue tuli ottelun alussa päälle kuin yleinen syyttäjä, ja iski ensimmäisten 12 minuutin aikana pallon kaksi kertaa isäntiensä verkkoon.

Kaikki kunnia siis pirteälle vierailijalle, mutta siitä huolimatta AC Oulu voi ottaa alun nukahdukset ja takaiskuosumat lähes täysin omaan piikkiinsä.

– Hämeenlinna oli valmistautunut otteluun erinomaisesti ja pääsi peliin hyvin sisään. Ei meidänkään valmistautuminen huono ollut, mutta maalit tulivat kahdesta typerästä puolustuspään virheestä. Siellä ei pelattu niin nöyrästi kuin olisi pitänyt ja paikat avautuivat aivan liian vapaasti. Asiat eivät vain tapahtuneet oikealla tavalla, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen tunnusti.

– Alku oli ihan katastrofaalinen. Siinä tuli muutama sellainen helppo virhe, jollaisia ei aikaisemmissa peleissä ole tullut. Vastustaja rokotti niistä tehokkaasti. Maalien jälkeen pelasimme loppupelin ihan hyvin, mutta tällä kertaa lopputuloksena oli ensimmäinen tappio, säesti vasemmalla laidalla hyökännyt Jarno Tenkula.

AC Oulu todella pääsi peliin paremmin ja paremmin mukaan jo ensimmäisellä jaksolla, jolloin maalipaikkoja tuli muutama.

Totaalinen herääminen tapahtui kuitenkin tauolla, sillä toisella jaksolla kotijoukkue painosti lähes taukoamatta. Mamadou Konate laukoi ansaitun kavennuksen 77 minuutilla, mutta tasoitusosumaa ei nähty.

– Toinen jakso osoitti meiltä hyvää joukkuehenkeä. Joukkue todellakin halusi tehdä töitä ja pelastaa nahkansa, mutta yksi maali jäi nyt puuttumaan. Petrasimme huomattavasti ja toinen jakso oli miehekäs esitys. Siihen on hyvä rakentaa jatkoa, Malinen linjasi.

Ottelun lopputulos merkitsi siis yhden komean putken päättymistä, kun AC Oulu kärsi koko kauden ensimmäisen tappionsa Ykkösessä. Alkukausi on ollut pääasiassa yhtä hienoa paraatimarssia, mutta seuraavat ottelut näyttävät, miten vahva tämän joukkueen kantti todellisuudessa on.

– Surullista, että putki päättyi tähän, mutta toivottavasti se on uuden ja paremman putken alku. Ensimmäiset 12 minuuttia olivat tälle joukkueelle ensimmäinen kunnollinen vastoinkäyminen koko kauden aikana.

– Pojat ovat puhuneet, että tämä on hyvä joukkue, tässä on kiva pelata ja niin edelleen. Nyt se sitten oikeasti aletaan punnitsemaan, miten tappion jälkeen pärjätään. Tämä tappio ei kuitenkaan muserra tippaakaan tavoitettamme, joka on pelata liigassa kaudella 2010, muistutti Malinen.

AC Oulun ottelut jatkuvat ensi viikon sunnuntaina vieraissa Vaasan IFK:ta vastaan.

FC Hämeenlinnalle voitto oli huippumaukas, mikä näkyi pelaajien tuuletuksista sekä pukuhuoneessa paukkuneesta musiikista ottelun jälkeen.

– Pyrimme iskemään juuri sillä tavalla, miten maalit tulivatkin, mutta en uskonut, että onnistuisimme noin tehokkaasti. Toisella jaksolla Oulu tuli todella vahvasti ja tasoituskin haiskahti jo ilmassa. Saimme kuitenkin jatkettua erinomaista sarjaamme ja ennen kaikkea saimme ensimmäisen vierasvoiton, vaikka vastassa oli ehkäpä sarjan kovin kotijoukkue, Hämeenlinnan päävalmentaja Teuvo Palkki iloitsi.

FC Hämeenlinna osoittautui tällä kaudella AC Oululle sangen vaikeaksi vastustajaksi, sillä kahdesta keskinäisestä ottelusta pisteet menivät hämeenlinnalaisille 4 – 1.

– Toivottavasti Hämeenlinna jatkaa samaan malliin ja ottaa pisteitä muiltakin, Malinen päätti.

(Toimitus)