Uutinen Edustus

Sunnuntain ottelun yliajalla tullut kahden pisteen menetys ja AC Oulun hyytyminen tasapeliin oli äärettömän suuri pettymys paitsi pelaajille myös päävalmentaja Juha Maliselle.

Ottelun tapahtumat

Lehdistötilaisuudessa median eteen asteli omiensa suoritukseen todella pettynyt mies.

– En muista viimeisen 20 vuoden valmentajaurani aikana näin suurta pettymystä, Malinen huokaisi heti kärkeen.

– Se mikä tästä tekee niin pahan, oli joukkueen täydellinen kurittomuus. Vastustajan harvinaislaatuinen passiivisuus oli kaikkien tiedossa ja saimme tilaa joka puolella. Mutta siihen olen todella pettynyt, että jos johdetaan 1-0 ja viestitän, että palloa ei saa menettää liian helpolla, niin ruvetaan leikkimään, Malinen sanoi suoraan.

Tasapelipiste tuntui kaikkien mielessä kuin tappiolta. Niin reilusti parempi AC Oulu ensimmäisen reilun tunnin ajan ottelussa oli.

– Kolme pistettä oli vadilla, asetettuna meidän penkin viereen, että ottakaa hyvät ihmiset nuo pisteet. Muutamalla jätkällä ei vaan kiinnostanut liikuttaa jalkaa alaspäin. Asenne oli täysin hukassa loppupelin ajan.

Malinen ei ottelun jälkeen juuri omiensa päitä silitellyt. Joukkueen asenne sai tylyn tuomion paljon nähneen valmentajan kerratessa peliä.

AC Oulu pääsi ottelun jälkeen viikon mittaiselle syyslomalle, sillä seuraava ottelu on edessä vasta 30. elokuuta. Menneet kolme ottelua viikon sisään väsyttivät pelaajia paitsi fyysisesti myös henkisesti. Loppuun asti taistelu puuttui niin toisen jakson alussa kuin myös ottelun viimeisen vartin aikana.

– Viikon päästä ne, jotka työpaikalle saapuvat, sitoutuvat pelaamaan jäljellä olevat pelit sillä meidän omalla jutullamme. Ne pelataan joukkueelle. Ei itselle, ei faneille tai tyttöystäville. Jokaisen täytyy pelata AC Oululle, Malinen evästi joukkuetta lomalle lähdettäessä.

Tasapelistä huolimatta AC Oulun asemat eivät heikentyneet nousukahinoissa. Kärkijoukkue Viikingit jäi kotonaan tasapeliin häntäpäässä majailevan VIFK:n kanssa ja JJK puolestaan kärsi kotikentällään todellisen yllätystappion toiseksi viimeisenä olevalle GrIFK:lle. Näin AC Oulu nousi sarjassa jälleen kakkossijalle.

– Jalkapalloon kuuluu, että kun paineet kasvavat, heikoimmat tekevät virheitä. Mutta se, että ne ovat henkisesti heikoimmat, niin sitä en voi antaa itsellenikään valmentajana anteeksi. Se on vaan uskottava, että tässä on kolme pistettä jaossa, eikä mitään elokuvarooleja, Malinen puhisi.