Uutinen Edustus

(30.06.2008)

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen oli maltillisella mielellä maanantai-iltana, vaikka alla oli selvämaalinen 4-0-vierasvoitto TPV:n kotikentältä Tampereelta.

Ottelun tapahtumat

Malinen mietti vielä lauantaina, että kone olisi tärkeää saada käyntiin heti ensimmäisessä ottelussa loman jälkeen. Lopputuloksena Tampereelta oli leveä voitto, mutta siitä huolimatta valmentaja ei suurempia hehkutellut pelin tauottua.

– Kone lähti kyllä käytiin, mutta yskähdellen. Emme esittäneet mitään erikoista peliä ja kuvioissa oli paljon hakemista. Pelinrakentelu, keskikenttäpeli ja karvauspeli etsivät itseään. Lisäksi paitsioita tuli paljon, mikä toki johtui osaltaan suoraviivaisesta pelitaktiikastamme. Kenttäpelikokonaisuus ei kuitenkaan ollut missään nimessä parastamme.

– Mutta lopputulosta ei tietenkään voi väheksyä, sillä vain hyvä joukkue pystyy 4-0-vierasvoittoon heikommalla esityksellä. Olimme toki selkeästi vastustajaa parempia, siitä ei ole kyse, mutta paljon täytyy omaa peliä petrata lauantaita ajatellen, Malinen tiivisti.

AC Oulun maalitekijät ottelussa olivat ensimmäisellä jaksolla Mamadou Konate ja toisella jaksolla Tommi Siekkinen, Dominic Yobe sekä Niko Heiskanen.

– Maalinteossa onnistuimme hyvällä prosentilla ja maalit olivat hyvin tehtyjä. Lisäksi puolustuspäässä maalivahti Dennys Rodrigues pelasi suorastaan älyttömän varmasti ja hänen edellään Penalta (Antti Pehkonen) oikein hyvä puolustuspeli. Samoin Niko (Kukka) pelasi hyvää peliä ja syöttö ensimmäiseen maaliin oli loistavan nopea oivallus, Malinen kiitteli.

Kaiken kaikkiaan Malinen oli luonnollisesti tyytyväinen täyteen pistepottiin, mutta olemuksesta paistoi se, että jo kotimatkalla ajatukset olivat siirtyneet nopeasti tulevaa lauantaita kohti. Silloin nimittäin pelataan Castrenissa todellinen huippuottelu, kun sarjajohtaja FC Viikingit saapuu kahden pisteen päässä toisena olevan oululaisjoukkueen vieraaksi.

AC Oulun tavoin viime kaudella Veikkausliigassa pelannut Viikingit porskuttaa tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa, ja joukkue on paukuttanut kahdessa edellisessä ottelussaan peräti kahdeksan maalia. Lauantaina vastakkain ovat myös ainoat edelleen ilman tappioita olevat joukkueet.

– Siinä meillä on edessä todellinen tasonmittaus. Palasimme tauolta onnistuneesti, mutta tällaisella pelillä emme pärjää Viikingeille. Nyt harjoittelemme ja keskitymme muutaman päivän ja toivottavasti pystymme sitten tarjoamaan kunnon vastuksen heille, Malinen totesi.

Harmaita hiuksia AC Oulun leiriin aiheutti maanantaina luottotoppari Boussad Houchelle nostettu keltainen kortti. Varoitus oli kauden jokaisessa ottelussa täydet minuutit uurastaneelle Houchelle kauden neljäs, mikä tarkoittaa pelikieltoa Viikingit-otteluun. Tampereen ottelun pelikiellon takia huilanneet keskikenttäpelaajat Iyam Friday ja Veli-Pekka Nurmi puolestaan ovat käytettävissä jälleen lauantaina.

AC Oulun ja Viikinkien välinen Ykkösen kärkiottelu alkaa Castrenissa lauantaina klo 16.

(Toimitus)