Uutinen Edustus

AC Oulu on solminut 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen OLS-kasvatti Pyry Yrjänäisen kanssa. Maaliskuun alussa 18 vuotta täyttävä maalivahti on kuulunut laivastonsinisten harjoitusvahvuuteen jo usean vuoden ajan.

Huimaa vauhtia kehittynyt Yrjänäinen on ottanut viimeisen kahden vuoden aikana suuria harppauksia eteenpäin. Viime kaudella torjuntavastuuta kertyi Kolmosesta Ajax Sarkkirannan riveistä sekä kasvattajaseura OLS:n B-junioreista. Syksystä lähtien AC Oulun harjoitusvahvuuteen lopullisesti hypännyt 185 senttiä pitkä Yrjänäinen pelasi upean debyyttiottelun laivastonsinisissä, kun joukkue raivasi tiensä Suomen Cupin 4. kierrokselle VIFK:n kustannuksella.

– Pyry hyppäsi syksyllä toden teolla meidän rinkiin mukaan ja on kehittynyt muutamassa kuukaudessa todella paljon. Hän on erittäin vastaanottavainen urheilija valmentajan kannalta, mutta osaa myös tarkastella omaa tekemistään avoimesti. Pituutta on tullut muutaman vuoden aikana paljon, mutta muuta fysiikkaa täytyy vielä kehittää. Sama koskee totta kai kaikkia muitakin osa-alueita, mutta asenne on kohdallaan. Se minne Pyry urallaan pääsee, on kiinni hänestä itsestään, AC Oulun maalivahtivalmentaja Jani Luukkonen kertoo.

Yrjänäisen sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa 21 pelaajasopimusta kaudelle 2015.

ACOTV

Yhteistyössä