Uutinen Edustus

AC Oulun suuri sankari sunnuntai-illan komeassa 3-0-voitossa oli kaksi maalia iskenyt Donewell Yobe.

Donewell Yobe toimi sunnuntaina todellisena Atlantiksen kaatajana. Maaleista ensimmäinen syntyi avausjaksolla ja kaksi jälkimmäistä toisella puoliajalla. Avausosuma tosin merkittiin lopulta Antti Pehkoselle, joka puski pallon maaliviivalta verkon perukoille.

Ensimmäiseen maalien Yobe teki joka tapauksessa erinomaisen esityön Mika Nurmelan antamasta kulmapotkusta, joka kimposi yläriman kautta maalin eteen. Toinen osuma puolestaan oli komea henkilökohtainen suoritus, jossa Yobe harhautti ensin pari Atlantiksen puolustajaa ja sijoitti sitten pallon varmasti sisään.

– Avausmaali oli sellainen, joita olemme harjoitelleet paljon treeneissä. Minun täytyy olla ensimmäisenä jatkopallossa ja se maali tuli juuri niin. Toisessa maalissa tein, mitä siinä tilanteessa pitikin ja onneksi onnistuin harhautuksissa.

Kolmannesta maalista Yobe antoi kiitosta joukkuekaveri Frank Jonkelle, sillä kanadalainen tarjoili pallon tyhjän maalin eteen, vaikka hänellä olisi ollut paikka tehdä maali itsekin.

– Se maali kuvastaa hyvin joukkuehenkeämme. Itsekkäämpi pelaaja olisi tehnyt maalin itse, mutta Frank halusi minulle hattutempun. Joukkuehenkemme on loistava ja tuemme toisiamme, Yobe iloitsi.

– Tämä ottelu tarjosi minulle upeita hetkiä ja oli ehdottomasti parhaani AC Oulussa. Nautin todella kentällä ja itseluottamukselleni onnistumiset olivat erittäin tärkeitä, koska olin tehnyt tähän mennessä seitsemässä ottelussa vasta yhden maalin.

– Donewellin hyvä vire ei tullut yllätyksenä. Hän on tällä hetkellä meidän paras vaihtoehtomme kymppipaikalle. Hän tekee hienosti töitä alaspäin ja on aktiivinen ylöspäin mentäessä, päävalmentaja Juha Malinen kiitteli.


Myös koko joukkueen kannalta voitto oli äärimmäisen arvokas, sillä pelaajat osoittivat pystyneensä unohtamaan edellisen pelin epäonnistumisen. Rivit oli koottu hienosti, vaikka kokoonpanosta puuttuikin kaksi tärkeää miestä.

– Pystyimme nollaamaan edellisen tappion, ja tulemaan tähän peliin uudella innolla. Hyvä joukkue pystyy nousemaan takaisin vastoinkäymisten jälkeen ja me osoitimme nyt olevamme hyvä joukkue, jolla on vahva luonne. Olen todella onnellinen, hehkutti AC Oulun sisäisen maalipörssin ykköseksi ponnahtanut Yobe.

Yoben kanssa samoilla linjoilla oli myös Malinen, joka ylisti joukkueensa asennetta.

– Koko joukkueen latinki oli oli hyvä ja yritystä oli jopa muille jakaa. Ajatus ei ihan kaikilla ollut jokaisessa tilanteessa kohdallaan, mutta tämä oli nimenomaan tahtovoitto. Joka jätkä halusi sata lasissa voittaa tämän pelin.

– Esimerkiksi Jonke oli oksennellut ennen ottelua ja hänellä oli flunssan oireita, jotka hän kuitenkin kertoi vasta ottelun jälkeen. Se kuvastaa joukkueen tahtotilaa ja sitä, että asenne on täyttä rautaa. Frank halusi pelata ja viimeisen maalin syöttö Yobelle kertoo paljon joukkueen auttamishalusta, Malinen painotti.

AC Oulun kotisaldo näyttää tällä hetkellä sangen komealta, sillä neljän kotipelin jälkeen tilillä on täydet 12 pistettä murskaavalla maalierolla 9 – 0. Castrenilla pelatuissa otteluissa ei siis vierasmaaleja ole nähty, mistä Malinen antoikin kiitosta joukkueensa puolustukselle.

– Alakerrassa Dennys, Pehkonen, Meriläinen ja ympäristö pelasivat tiiviisti ja tekivät mahtavan kovia katkoja. Lisäksi Dennys venytti myös pari tärkeää torjuntaa.

– Keskikentällä puolestaan Juha Majava hoiti hyvin roolinsa oudolla pelipaikalla. Hän pelasi rauhallisesti ja pysyi pallon alla. Hieman kuitenkin kaipaan vielä pelitempoa ja aggressiivisuutta lisää hänen otteisiinsa. Laidoilla oli ehkä eniten yritystä, muttei ihan tarpeeksi oivallusta. Vähän oli turhaa puskemista, mutta asenne oli loistavaa, Malinen arvioi.

Yhdessä PK-35:n kanssa sarjan kärjessä porskuttavan AC Oulun seuraava ottelu on edessä vasta 24. kesäkuuta, mutta lomaa ei ihan vielä ohjelmassa ole.

– Harjoittelemme kohtuullisen kovaa perjantaihin asti. Sen jälkeen on perjantaina pieni golftapahtuma ja saunailta, jonka jälkeen alkaa juhannussunnuntaihin asti kestävä loma.

– Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen voimme olla tyytyväisiä, mutta myös nälkäisiä. Pystymme edelleen parantamaan tekemistämme ja jatkamme harjoittelua luottavaisella mielellä, päätti Malinen.

Kahdeksasta ottelusta AC Oululla on kasassa 17 pistettä. Pistekeskiarvotahti (2,1) on sellainen, jolla kauden päätyttyä oltaisiin lähes varmuudella suoran liiganousijan paikalla. Vertailun vuoksi todettakoon, että viime kauden nousija JJK:n pistekeskiarvo kauden päätyttyä oli reilu 1,9.

(Toimitus)