Uutinen Edustus

AC Oulu on onnistunut tällä kaudella maalinteossa laajalla rintamalla, sillä maalit ovat jakaantuneet kaikkiaan yhdeksälle eri pelaajalle.

Kaikkiaan AC Oulu on tehnyt tällä kaudella Ykkösen joukkueista eniten maaleja, sillä vastustajan verkot ovat heiluneet 15 ottelussa 26 kertaa. Keskimäärin AC Oulu on pystynyt tekemään 1,7 maalia yhtä ottelua kohden.

Suurimpaan maali-iloittteluun oululaisjoukkue on tähän mennessä yltynyt kotiottelussa Vaasan IFK:ta vastaan (3. toukokuuta), vieraspelissä TPV:tä vastaan (30. kesäkuuta) sekä kotimatsissa PS Kemiä vastaan (13. heinäkuuta). Kaikki edellä mainitut ottelut päättyivät AC Oulun 4-0-voittoon.

Ilman maalia AC Oulu on jäänyt toistaiseksi vain kaksi kertaa. Ensimmäinen maaliton tasapeli pelattiin 25. toukokuuta Helsingissä PK-35:n vieraana ja toinen 5. heinäkuuta kotiottelussa Viikinkejä vastaan.

AC Oulun maaleista suurimmat osan ovat tehneet hyökkääjät. Tällä hetkellä sisäisen maalipörssin kärkisijan jakavat Tommi Siekkinen ja Mamadou Konate, jotka ovat molemmat viimeistelleet viisi maalia.

Seuraavaksi tulevat hyökkääjä Donewell Yobe sekä keskikenttäpelaaja Dominic Yobe, jotka molemmat ovat maalanneet neljä kertaa. Huomionarvoista on, että Dominic Yoben neljästä osumasta kolme on tullut rangaistuspotkuista.

Kolmessa maalissa on tällä hetkellä hyökkääjä Jarno Tenkula ja kahdessa maalissa toppari Antti Pehkonen. Lisäksi maalintekijätilastosta löytyvät kertaalleen onnistuneet Axel Orrström, Niko Heiskanen ja Iyam Friday.

(Toimitus)