Uutinen Edustus

Ykkösen maalikuninkuuden 17 osumalla voittanut meksikolainen kärkipelaaja Alberto Alvarado Morin on tehnyt AC Oulun kanssa ensi kauden kattavan jatkosopimuksen.

Oluthuone Leskisen kummipelaaja liittyi alunperin AC Oulun joukkueeseen heinäkuussa 2017. Kärkipelaaja antoi heti vahvoja näyttöjä maalintekotaidoistaan, sillä loppukauden 15 Ykkösen ottelussa syntyi 8 osumaa. Kuluneella kaudella 2018 maaliverkot pöllysivät sitten entistä kovempaan tahtiin ja mies pelasi itsensä laivastonsinisten kannattajien sydämiin voittaen koko Ykkösen maalintekopörssin 17 osumalla.

Morinin huippukauden johdosta AC Oulun kannattajat valitsivat 30-vuotiaan hyökkääjän vuoden pelaajaksi. Lisää tunnustusta tuli Palloliiton Captain’s Ball -gaalassa, jossa Morin palkittiin sekä Ykkösen vuoden hyökkääjänä että koko sarjan parhaana pelaajana. Palkintojen arvoa korostaa se, että ne perustuivatPelaajayhdistyksen äänestykseen eli valinnat suorittivat Ykkösen pelaajat itse.

– Sarjan paras pelaaja ja maalikuningas jatkaa meillä, joten luonnollisesti erittäin tyytyväisiä ollaan seurassa ja uskomme että aika moni muukin kaupungissa. Morin ja vahva target-hyökkääjä, joka osui viime kaudella 17 kertaa maalipuiden väliin, vaikka oli varsinkin loppukaudesta todella tarkkaan merkitty mies. Paitsi hyökkäyspelissä, hän pystyy auttamaan joukkuetta todella paljon esimerkiksi puolustuspään erikoistilanteissa. Hän on iso palanen joukkuetta ja hienoista otteista huolimatta pystyy yhä kehittymään ja parantamaan, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen myhäilee tyytyväisenä.

Maalitykki palaa Ouluun tammikuun alussa. Hän odottaa innolla tulevaa kautta.

– Terveiset Meksikosta kaikille kannattajille ja yhteistyökumppaneille. Olen todella iloinen jatkosopimuksesta. Arvostan seuraa ja joukkuetta ja haluan olla mukana nousemassa Veikkausliigaan, mutta siihen tarvitaan meitä kaikkia. Toivottavasti juuri sinä olet mukana tukemassa, Morin kertoo.

Morinin jatkosopimuksen myötä AC Oulun hyökkäyspään tilanne näyttää erittäin hyvältä ensi kautta silmällä pitäen. Jo aikaisemmin jatkosta ovat sopineet vikkelät laitahyökkääjät Aleksi Gullsten sekä Aapo Heikkilä. Päävalmentaja Mika Lähderinne voi siis odottaa tältä kolmikolta vahvaa panosta ja paljon maaleja ensi kesänä.